O καπετάν Γεράσιμος και το τουριστικό σκάφος-τριήρης διασχίζουν το Ιόνιο

27 Oct 2015, 10:32 | ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

TornosNews.gr

O καπετάν Γεράσιμος και το τουριστικό σκάφος-τριήρης διασχίζουν το Ιόνιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O Πέτρος Νάζος ανακαλύπτει τις ομορφιές της Ελλάδας. Τον Οκτώβριο με την κάμερά του επισκέφθηκε την πανέμορφη Λευκάδα. Ένα απόγευμα βρέθηκε στο γραφικό Νυδρί και έπεσε πάνω στην «Οδύσσεια», ένα σκαρί διαφορετικό από τα συνηθισμένα και με όνομα... βαρύ.

Πρόκειται για τουριστικό σκάφος αναπαράσταση της αθηναϊκής τριήρους, που πραγματοποιεί μίνι κρουαζιέρα από το Νυδρί στα νησιά Μεγανήσι, Σκορπιός (το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση) και Μαδουρής (το νησί του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη), κάνοντας πρώτα μια στάση στην περίφημη σπηλιά του Παπανικολή.

Η περιέργεια να ταξιδέψει με ένα τέτοιο σκάφος και να καταγράψει το ταξίδι με την κάμερα ήταν μεγάλη. Έτσι, το επόμενο πρωί στις 9.20, δέκα λεπτά νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης της «Οδύσσειας», βρισκόταν στην προβλήτα, έτοιμος να ζήσει μια εμπειρία πρωτότυπη. Εκεί τον υποδέχθηκε εγκάρδια και με το χαμόγελο στα χείλη, ο καπετάν Γεράσιμος, ο ιδιοκτήτης και κυβερνήτης του σκάφους.

Η εκδρομή ξεκίνησε στις 9:30 ακριβώς και η ημέρα ήταν ένας συνδυασμός πανέμορφων τοπίων, ηλιοθεραπείας και μπάνιου, με την ιστορία, την ιστιοπλοΐα και πάνω απ’ όλα την καλή διάθεση και παρέα του καπετάν Γεράσιμου, της γυναίκας του Μαριεντό και των άλλων τριών μελών του πληρώματος. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής υπήρχε ξενάγηση, όμως ο καπετάν Γεράσιμος, που δηλώνει θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδας, όταν ο Πέτρος Νάζος τού αποκάλυψε την ιδιότητά του, θέλησε να πει δυο λόγια παραπάνω.

Μίλησε για την ιστορία κατασκευής της «Οδύσσειας», για την σχέση του με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον οποίο γνώρισε σε ηλικία 14 ετών, ενώ μέσω ενός φωτογραφικού λευκώματος τον έμπασε στα άδυτα της «Χριστίνας», του περίφημου γιωτ του Αριστοτέλη Ωνάση, στο οποίο δούλεψε για πολλά χρόνια ως μηχανικός. Για να μάθετε όλα όσα αποκαλύψε ο καπετάν Γεράσιμος, αλλά να πάρετε και μια γερή δόση από την απολαυστική κρουαζιέρα, δείτε το βίντεο που ετοίμασε ο Πέτρος Νάζος, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα!

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα