Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

24 Apr 2024, 11:53 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τιμητική διάκριση στα Routes Europe 2024 Awards απονεμήθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Routes Europe 2024 στο Aarhus της Δανίας.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύθηκε στην κατηγορία αεροδρομίων άνω των 20 εκατ. επιβατών. Το 2023, κατέγραψε πάνω από 28 εκατ. επιβάτες, 39 νέους προορισμούς, 19 νέες αεροπορικές εταιρίες και 69 επιπλέον υπηρεσίες σε υπάρχοντα δρομολόγια. Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης οφείλεται κυρίως στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Στο πλαίσιο της απονομής, βραβεύθηκαν επίσης το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ως ο Γενικός Νικητής των Routes Europe 2024 Awards, αλλά και ως το πρώτο αεροδρόμιο στην κατηγορία 5-20 εκατ. επιβατών.

Το αεροδρόμιο Βουδαπέστης διακίνησε 14,7 εκατ. επιβάτες κατά το περασμένο έτος, καταγράφοντας ανάκαμψη στο 91% των προπανδημικών επιπέδων, ενώ η non stop προγραμματισμένη χωρητικότητα διευρύνθηκε κατά περισσότερο από 30% σε αγορές-κλειδιά όπως η Κίνα, η Μ. Ανατολή και η Β. Αφρική.

Στην κατηγορία 5 εκατ. επιβατών πρώτο αεροδρόμιο αναδείχθηκε το Albrecht Dürer Airport της Νυρεμβέργης, με ανάπτυξη των προορισμών του σε 65, 16 νέα δρομολόγια και αυξημένη συχνότητα συνδέσεων στα προγράμματά του σε σχέση με το 2019.

Στην κατηγορία Προορισμού, πρώτη αναδείχθηκε η Turismo de Portugal η οποία διατήρησε ισχυρή συνεργασία με το αεροδρόμιο και τους συνεργάτες της στις αερομεταφορές, ενώ διεξήγαγε και εξατομικευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ σε πολλά κανάλια για να διασφαλίσει την κερδοφορία των νέων δρομολογίων. Οι ενέργειες αυτές υποστήριξαν την εισαγωγή 30 νέων προορισμών για το καλοκαίρι του 2024.

Τέλος, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Ην. Βασιλείου, Jet2.com, κέρδισε το βραβείο Αερομεταφορέα. Το καλοκαίρι του 2023 αύξησε τη χωρητικότητα θέσεων κατά περισσότερο από 7%, έναντι της προηγούμενης χρονιάς ενώ χάρη στα νέα δρομολόγια, την αύξηση του στόλου αεροσκαφών και την έναρξη λειτουργίας της 11ης βάσης της, στο Λίβερπουλ, προσφέρει στους επιβάτες μεγάλο εύρος επιλογών και ευελιξία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα