Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

15 Apr 2024, 12:45 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι επιθέσεις με drone και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ την Παρασκευή, περιόρισαν περαιτέρω τις επιλογές των αερομεταφορέων με πτήσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας.

Ενώ ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, της Ιορδανίας, του Ιράκ και του Λιβάνου άνοιξαν και πάλι την Κυριακή, ορισμένα δρομολόγια συνεχίζουν να επηρεάζονται.

Συγκεκριμένα, οι αερομεταφορείς που ανακοίνωσαν αλλαγές στις πτήσεις τους είναι...

-Η Lufthansa ανέστειλε τις τακτικές πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ, Αρμπίλ και Αμμάν έως και τη Δευτέρα. Οι πτήσεις προς Βηρυττό και Τεχεράνη παραμένουν σε αναστολή έως τουλάχιστον την Πέμπτη.

-Η KLM ακύρωσε όλες τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ έως την Τρίτη

-Η easyJet την Κυριακή σταμάτησε τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ χωρίς να προσδιορίσει χρονικό ορίζοντα.

-Η Wizz Air ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις περισσότερες πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ από το Σάββατο έως τη Δευτέρα

-Η Finnair ανέστειλε τη λειτουργία της στον Ιρανικό εναέριο χώρο μέχρι νεοτέρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις με προορισμό τη Ντόχα. Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι πρόκειται να γίνει αλλαγή πορείας με πέρασμα επάνω από τη Αίγυπτο, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις λίγων λεπτών.

-Η SAS ανέφερε ότι οι πτήσεις μεταξύ Κοπεγχάγης και Μπανγκόγκ θα γίνονται εν μέρει επάνω από την περιοχή και μία πτήση χρειάστηκε να αλλάξει πορεία τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.

-Η Iberia Express ανακοίνωσε μέσα από το Χ ότι θα ακυρώσει πτήσεις προς Τελ Αβίβ την Κυριακή και τη Δευτέρα

-Η United Airlines ακύρωσε προγραμματισμένη Κυριακάτικη πτήση από το Νιούαρκ προς Τελ Αβίβ.

-Η Air Canada προειδοποιεί για μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις της προς Ισραήλ, και ακύρωσε πτήσεις προς Τελ Αβίβ τη Δευτέρα και την Τρίτη.

-Η Qantas Airways ανακοίνωσε το Σάββατο ότι προσωρινά άλλαξε την πορεία πτήσεων μεταξύ Περθ και Λονδίνου.

-Η China Southern Airlines ακύρωσε την πτήση της Κυριακής προς Ιράν και η Hainan Airlines ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και αξιολογεί εάν μια επερχόμενη πτήση προς το Ισραήλ μπορεί να πραγματοποιηθεί.

-Η Air India αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ.

-Η Ισραηλινή El Al Airlines ακύρωσε 15 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

-Η μικρότερη αεροπορική εταιρία του Ισραήλ Arkia ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει το πτητικό της πρόγραμμα έπειτα από την αρχική αναβολή πτήσεων προς Αθήνα, Μιλάνο και Γενεύη.

-Ορισμένες πτήσεις της Fly Dubai επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των εναέριων χώρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

-Η Etihad Airways ακύρωσε πτήσεις προς Τελ Αβίβ και το Αμμάν την Κυριακή όμως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Αμπου Ντάμπι και Τελ Αβίβ, Αμμάν και Βηρυττού από τη Δευτέρα.

-Η Emirates Airlines συνεχίζει τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ από το απόγευμα της Κυριακής.

-Η Qatar Airways συνέχισε τις πτήσεις προς Αμμάν, Βηρυττό και Βαγδάτη.

 - Η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες μπορούν να κάνουν δωρεάν αλλαγές κρατήσεων για πτήσεις από και προς το Ιράκ, την Ιορδανία και τον Λίβανο, οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Αυτή η πολιτική ισχύει για εισιτήρια που είχαν εκδοθεί πριν από τις 13 Απριλίου 2024 και για πτήσεις έως τις 22 Απριλίου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα