Ενισχυμένο το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines - Οι συνδέσεις με την Αθήνα

10 Apr 2024, 07:08 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ενισχυμένο το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines - Οι συνδέσεις με την Αθήνα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ενισχυμένο είναι το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines καθώς περιλαμβάνει 28 διεθνείς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και την Αθήνα. Συνολικά, ο κροατικός αερομεταφορέας θα πραγματοποιήσει 17.200 πτήσεις προσφέροντας 2 εκατ. θέσεις.

Τα 3 νέα δρομολόγια της Croatia Airlines συνδέουν το Ζάγκρεμπ με το Βερολίνο, τη Στοκχόλμη και τα Τίρανα. Επιπλέον, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας συνδέεται, μέσω του κροατικού αερομεταφορέα, με άλλους 15 διεθνείς προορισμούς: Αθήνα (μέσω Ντουμπρόβνικ), Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βιέννη, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Λονδίνο (Heathrow), Μόσταρ, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη, Σεράγεβο, Σκόπια και Φρανκφούρτη.

Για το αεροδρόμιο του Σπλιτ η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, τρεις φορές εβδομαδιαίως, επιλογή που σύμφωνα με τη διοίκηση της Croatia Airlines, έχει ως στόχο να ενισχύσει τη διεθνή συνδεσιμότητα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και κατ’ εξοχήν τουριστικού προορισμού της Κροατίας. Πέραν της Κωνσταντινούπολης, το Σπλιτ συνδέεται με άλλους 20 διεθνείς προορισμούς: Αθήνα, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βιέννη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Λονδίνο (Gatwick και Heathrow), Λυών, Μιλάνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Όσλο, Παρίσι, Πράγα, Ρώμη, Σκόπια, Στοκχόλμη και Φρανκφούρτη.

Από το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ ο προγραμματισμός περιλαμβάνει 7 διεθνείς Προορισμούς (Αθήνα, Ζυρίχη, Μόναχο, Παρίσι, Πράγα, Ρώμη και Φρανκφούρτη), ενώ από τα αεροδρόμια Ριέκας και Osijek διατηρείται η απευθείας σύνδεση με Μόναχο.

Εντός της θερινής περιόδου, αναμένεται επίσης να αρχίσει η διαδικασία ανανέωσης του στόλου της Croatia Airlines, καθώς θα παραδοθεί το πρώτο από τα έξι νέα αεροσκάφη τύπου Αirbus 220 που έχει παραγγείλει ο αερομεταφορέας.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινείται για την Κροατία και ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με την κροατική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία το 2023, πραγματοποιήθηκαν 646 κρουαζιέρες με 868.500 επιβάτες στην Κροατία, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,2% και κατά 37,1%, αντιστοίχως, σε σχέση με το 2022. Σε σύγκριση με το έτος ρεκόρ του 2019, ο αριθμός των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων ήταν κατά 11% μικρότερος και των επισκεπτών κατά 22,2% χαμηλότερος. Τα κρουαζιερόπλοια επισκέφτηκαν, κυρίως, την επαρχία Ντουμπρόβνικ- Νερέτβα (48% από τις 646 κρουαζιέρες), με το Ντουμπρόβνικ να είναι το λιμάνι με τις περισσότερες επισκέψεις (475). Ακολούθησε η Περιφέρεια Σπλιτ-Δαλματίας, με το 27% επί του συνόλου των ταξιδιών κρουαζιέρας και οι Περιφέρειες Ζαντάρ, Ίστρια, Sibenik-Knin και Primorje-Gorski Kotar, με το υπόλοιπο 25% των ταξιδιών κρουαζιέρας.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ζάγκρεμπ.  
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα