ITA Airways | Έναρξη απευθείας πτήσεων Σικάγο με Ρώμη - Πτήσεις προς ελληνικά νησιά το καλοκαίρι

08 Apr 2024, 10:53 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

ITA Airways | Έναρξη απευθείας πτήσεων Σικάγο με Ρώμη  - Πτήσεις προς ελληνικά νησιά το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H ITA Airways εγκαινίασε την Κυριακή 7 Απριλίου την απευθείας πτήση που συνδέει το Διεθνές Αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο με το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης. Το δρομολόγιο αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση του δικτύου της.

Η εναρκτήρια πτήση πραγματοποιήθηκε με το νέο Airbus A330neo, την αιχμή του στόλου της ITA Airways, το οποίο χαρακτηρίζεται από την υψηλή τεχνολογία, την ψηφιοποίηση, την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και το «Made in Italy " σχέδιο.

Η έναρξη της πτήσης γιορτάστηκε με μια τελετή κοπής κορδέλας στο Διεθνές Αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο, στην οποία συμμετείχαν η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer και CEO της ITA Airways Volare, ο Thomas Botzios, Γενικός Πρόξενος της Ιταλίας στο Σικάγο και η Amber Ritter, Επικεφαλής Εμπορικός Διευθυντής στο Τμήμα Αεροπορίας του Σικάγο.

Οι πτήσεις Σικάγο – Ρώμη θα πραγματοποιούνται αρχικά 6 φορές την εβδομάδα και από τον Ιούνιο θα γίνουν 7.

Στις 10 Μαΐου, εξάλλου, ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Τορόντο – Ρώμη. Συνολικά η ITA Airways θα προσφέρει 140 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ιταλίας στην αιχμή της σεζόν.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη στρατηγική αγορά για την ITA Airways μετά την Ιταλία.

Η Emiliana Limosani τόνισε τη σημασία της σύνδεσης Σικάγο-Ρώμης στην επέκταση του διηπειρωτικού δικτύου της αεροπορικής εταιρείας. Αυτή η υπηρεσία θεωρείται ως μια γέφυρα που συνδέει την μεσοδυτική Αμερική με την Ιταλία, προσφέροντας εξαιρετική πρόσβαση τόσο στην ιταλική όσο και στην αμερικανική κοινότητα της περιοχής.

Το νέο δρομολόγιο του Σικάγο είναι επίσης ένα περαιτέρω βήμα στη στρατηγική επέκτασης του διηπειρωτικού δικτύου της ITA Airways για την τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένων 57 προορισμών (16 εσωτερικοί προορισμοί, 26 διεθνείς και 15 διηπειρωτικοί). Οι νέοι διηπειρωτικοί προορισμοί για το καλοκαίρι του 2024 εντάσσονται σε απευθείας πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που εκτελούνται ήδη προς Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Ουάσιγκτον, Σαν Φρανσίσκο, Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπουένος Άιρες, Τόκιο και Νέο Δελχί.

Η Βόρεια Αμερική, η Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι οι αγορές προς τις οποίες η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από τον κόμβο της Ρώμης Fiumicino.

Τον Μάιο, εκτός από το Τορόντο, θα ξεκινήσουν πτήσεις προς το Ριάντ. Τον Ιούνιο θα είναι η σειρά των απευθείας πτήσεων προς το  Κουβέιτ, τον Ιούλιο προς το Ντακάρ και τον Αύγουστο προς την Τζέντα.

Επιπλέον, στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου, η ITA Airways θα προσθέσει 11 εποχιακές συνδέσεις σε δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά.

Η ITA Airways ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στις 15 Οκτωβρίου 2021 με στόλο 52 αεροσκαφών.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας βρίσκεται η φιλοδοξία της να γίνει πρεσβευτής του Made in Italy, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και διασφαλίζοντας μια απόλυτα ιταλική εμπειρία εν πτήσει σε κάθε στάδιο του ταξιδιού. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται μεε σημαντικές συνεργασίες με φημισμένες ιταλικές μάρκες, όπως αυτών του Brunello Cucinelli, ο οποίος σχεδίασε τις στολές του πληρώματος και του προσωπικού εδάφους, του Walter De Silva, ο οποίος δημιούργησε το εσωτερικό του νέου αεροσκάφους της ITA Airways και Ιταλούς σεφ, οι οποίοι υπογράφουν τις γαστρονομικές προσφορές.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα