Τουρισμός | H Αθήνα ως μυστηριώδης προορισμός για τους επιβάτες της SAS

04 Apr 2024, 19:32 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τουρισμός | H Αθήνα ως μυστηριώδης προορισμός για τους επιβάτες της SAS

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ξενάγηση 150 επιβατών της αεροπορικής εταιρείας SAS στο μουσείο της Ακρόπολης, από τρεις ξεναγούς το Σάββατο, 6 Απριλίου αποφάσισε ο ΕΟΤ.

Να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρεία Σκανδιναβικές Αερογραμμές «SCANDINAVIAN AIRLINES SYSTEMS» στο πλαίσιο του προγράμματός της «Destination Unknown», επέλεξε την Αθήνα ως μυστηριώδη προορισμό. Πρόκειται για μία εμπειρία πτήσης, που επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν κράτηση εισιτηρίων πριν μάθουν τον προορισμό τους.

Οι επιβάτες θα μάθουν πού πάνε κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ δυνατότητα συμμετοχής στην πτήση και στο ταξίδι αυτό, έχουν τα μέλη του προγράμματος ανταμοιβής EuroBonus. Σύμφωνα με ενημέρωση της αεροπορικής εταιρείας μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της 12ης Φεβρουαρίου 2024 του προγράμματος, περισσότερα από 1.000 μέλη έκαναν αίτηση για την πτήση-έκπληξη. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έκλεισε 24 ώρες αργότερα και όσοι επιλέχθηκαν για το ταξίδι είχαν ακόμη μία μέρα για να επιβεβαιώσουν ότι θα πάνε να πληρώσουν.

Αντί για χρήματα, οι ταξιδιώτες έπρεπε να εξαργυρώσουν 30.000 μίλια για μια θέση. Αν κάποιος επιλέχθηκε και δεν είχε αρκετά μίλια ή πόντους, μπορούσε να δώσει χρήματα για να συμπληρώσει το ποσό. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Κοπεγχάγη στις 5 Απριλίου και θα επιστρέψει στην ίδια πόλη στις 8 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες είναι VIPs πελάτες της SAS, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της εν λόγω εταιρείας.

Το μόνο που γνωρίζουν οι ταξιδιώτες είναι ότι η πτήση θα διαρκέσει μερικές ώρες. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα λάβουν οδηγίες από την Scandinavian Airlines για το τι να πακετάρουν. Να σημειωθεί πως οι πτήσεις μυστηρίου σημειώνουν άνοδο στη δημοτικότητα, ενώ Scandinavian Airlines δεν είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που αγκαλιάζει τους μυστηριώδεις προορισμούς.

Η πρωτοποριακή ενέργεια, προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα έναντι άλλων χωρών για 12μηνη επέκταση της τουριστικής περιόδου η οποία περιλαμβάνει χειμερινές διακοπές, city breaks, conference events και αφίξεις ποιοτικού τουρισμού.

Η αεροπορική εταιρία επέλεξε από όλες τις χώρες του κόσμου την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα για το Super Project, «Destination Unknown».

Οι 200 συμμετέχοντες στο ταξίδι προέρχονται από τις Σκανδιναβικές χώρες, ΗΠΑ, Ευρώπη κ.α. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα προσφέρει δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης για τους 150 από τους 200 συμμετέχοντες στο ταξίδι.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα