Ευρωπαϊκός τουρισμός: «Συνωστισμός» στην προσφορά πακέτων διακοπών από αεροπορικές εταιρίες

26 Feb 2024, 15:04 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ευρωπαϊκός τουρισμός: «Συνωστισμός» στην προσφορά πακέτων διακοπών από αεροπορικές εταιρίες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η προσφορά πακέτων διακοπών από όλο και περισσότερους αερομεταφορείς, εντείνει τον ανταγωνισμό στην αγορά οργανωμένου τουρισμού στην Ευρώπη.

Τα πακέτα διακοπών έχουν πάψει να αποτελούν αποκλειστικό προϊόν των τουρ οπερέιτορ και των ταξιδιωτικών γραφείων, καθώς αερομεταφορείς και εταιρίες από το χώρο των σιδηροδρόμων διεισδύουν όλο και περισσότερο στην εν λόγω αγορά διαθέτοντας πακέτα τουριστικών εμπειριών.

Όλο και περισσότεροι καθιερωμένοι αερομεταφορείς, με brand όπως τα  Etihad Holidays, easyJet Holidays, British Airways Holidays κλπ., μπαίνουν σταδιακά στον ανταγωνισμό με μεγάλους ομίλους τουρ οπερείτορ, αλλά στο «παζάρι» μπαίνουν και μικρότεροι παίκτες όπως η Icelandic Play.

Η λειτουργία των αεροπορικών εταιριών ως τουρ οπερείτορ υπόσχεται υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Ενώ από τη πτητική τους λειτουργία δημιουργούνται περιθώρια κέρδους από 4% έως 6%, τα πακέτα διακοπών υπόσχονται πολύ υψηλότερα, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurowings, Jens Bischof.

Σύμφωνα με το FVW, οι αερομεταφορείς θεωρούν τα τουριστικά πακέτα ελκυστικό προϊόν, ιδιαίτερα σε αγορές με μακρά παράδοση στις πωλήσεις οργανωμένου τουρισμού όπως η Γερμανία.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα