Η Fraport γιορτάζει τα 100 χρόνια της στο αεροδρόμιο Φραγκφούρτης

16 Feb 2024, 10:38 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Η Fraport γιορτάζει τα 100 χρόνια της στο αεροδρόμιο Φραγκφούρτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Fraport AG, φορέας εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας στη Φραγκφούρτη/Μάιν, κλείνει τα 100 χρόνια λειτουργίας της φέτος. Για τον εορτασμό των γενεθλίων- ορόσημο, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του  έτους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Πολλές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το κοινό στο χώρο των επισκεπτών του αεροδρομίου στον τερματικό σταθμό 2. Παράλληλα, θα υπάρξουν συνέδρια και διαλέξεις με κορυφαίους εισηγητές για τους επαγγελματίες συνεργάτες.

Επιπλέον, η Fraport ξεκίνησε τη δική της ιστοσελίδα για να τιμήσει την 100η επέτειό της στις 14 Φεβρουαρίου.  Η Fraport δημοσιεύει νέες, πολύχρωμες ιστορίες και δραστηριότητες σχετικά με το αεροδρόμιο του Ράιν-Μάιν και τα γενέθλια κάθε εβδομάδα σε αυτή την ιστοσελίδα.

Το 1924, η πόλη της Φραγκφούρτης, η αεροπορική εταιρεία Junkers Luftverkehr AG και ιδιώτες επενδυτές ίδρυσαν τη Südwestdeutsche Luftverkehrs AG. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδρύθηκε η Verkehrsaktiengesellschaft Rhein-Main (VAG), από την οποία προέκυψε τελικά η Fraport AG στο τέλος της χιλιετίας.

Ωστόσο, η ιστορία του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης είναι παλαιότερη: το πρώτο αεροδρόμιο άνοιξε στην περιοχή Bockenheim ήδη από το 1912. Το αεροδρόμιο Rhein-Main και ο σταθμός υδροπλάνων κατασκευάστηκαν στη σημερινή του θέση στα νότια της πόλης τον Ιούλιο του 1936. Ωστόσο, επειδή καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του πολέμου, χρειάστηκε να ξαναχτιστεί.

Σήμερα, το αεροδρόμιο Rhein-Main είναι μακράν το κορυφαίο αεροδρόμιο στη Γερμανία. Το 2023 καταμετρήθηκαν σχεδόν 60 εκατομμύρια επιβάτες.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα