Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

01 Dec 2023, 15:34 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μαϊμού εξαρτήματα εντοπίστηκαν σε δύο κινητήρες αεροσκαφών της Ryanair κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ελέγχων ασφαλείας.

Τα εξαρτήματα εντοπίστηκαν σε ελέγχους που διεξήχθηκαν στο Τέξας και στη Βραζιλία τους προηγούμενους μήνες και έκτοτε έχουν αφαιρεθεί από τους κινητήρες, δήλωσε στο Bloomberg News ο διευθυντής του αερομεταφορέα, Michael O’Leary.

Το σκάδαλο των εξαρτημάτων με πλαστά έγγραφα συγκλονίζει τους τελευταίους μήνες την παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών, με τους αερομεταφορείς να πραγματοποιούν ελέγχους στους κινητήρες αεροσκαφών για τυχόν εντοπισμό τους. 

Για τα πλαστά εξαρτήματα έχει κατηγορηθεί η εταιρία AOG Technics με έδρα στο Λονδίνο, η οποία προμήθευε χιλιάδες εξαρτήματα κινητήρων με πλαστά έγγραφα για αεροσκάφη Airbus και Boeing, αλλά και παλαιότερης γενιάς 737 τα οποία χρησιμοποιεί η Ryanair.

Ανάμεσα στους αερομεταφορείς που έχουν εντοπίσει τέτοια εξαρτήματα είναι οι Delta Air Lines, American Airlines και Southwest Airlines, ενώ η Πολιτική Αεροπορία ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι διερευνά την προμήθεια μεγάλου αριθμού ύποπτων εξαρτημάτων από την AOG Technics. 

Ο κ. O’Leary δήλωσε ότι ο Ιρλανδικός αερομεταφορέας δεν ποτέ άμεσες συναλλαγές με την AOG, και ότι προμηθεύτηκε εξάρτημα για τους δύο κινητήρες μέσω τρίτου, και υπογράμμισε ότι ο αερομεταφορέας παραμένει ανεπηρέαστος στο μεγαλύτερο ποσοστό του από το σκάνδαλο.

Η Ryanair εντόπισε τα εξαρτήματα καθώς η εταιρία αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων λόγω καθυστέρησης παράδοσης αεροσκαφών από τη Boeing.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα