AJet | Ξεκινά τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines

28 Nov 2023, 10:58 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

AJet | Ξεκινά τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μερίδιο στην αεροπορική αγορά χαμηλού κόστους θα διεκδικήσει η θυγατρική της Turkish Airlines, «AJet Air Transportation Inc», που ξεκινά τις πτήσεις στα τέλη Μαρτίου 2024.

Η AJet αποτελεί τη μετεξέλιξη της AnadoluJet, μια επιτυχημένη μάρκα της Turkish Airlines, που ιδρύθηκε το 2008 για να καλύψει τις ανάγκες αεροπορικών μεταφορών της Ανατολίας. Εκτός από πολλούς εσωτερικούς προορισμούς, η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί τώρα και περίπου 90 διεθνείς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου αερομεταφορέα πραγματοποιήθηκαν σε χώρους του Αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης Sabiha Gökçen, με τη συμμετοχή ανώτερων μελών της ομάδας της Turkish Airlines.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, Δρ. Ahmet Bolat, δήλωσε ότι η AJet θα ξεκινήσει τις πτήσεις με το θερινό πρόγραμμα στα τέλη Μαρτίου 2024.

"Πιστεύουμε απολύτως ότι η AJet θα γίνει σημαντικό μέρος της αεροπορικής βιομηχανίας χαμηλού κόστους σε παγκόσμια κλίμακα", είπε.

Η εταιρεία θα έχει ως βάσεις τα αεροδρόμια Sabiha Gökçen στην Άγκυρα και Esenboğa στην Κωνσταντινούπολη. Ξεκινά με 57 αεροσκάφη, με την Turkish Airlines να δηλώνει ότι θα ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση στην αγορά των χαμηλού κόστους αερομεταφορών, αυξάνοντας το στόλο της σε 200 αεροσκάφη. Στόχος για το 2024 είναι η διακίνηση 24 εκατ. επιβατών, με φιλόδοξο στόχο να φτάσει τα 55 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2033.

Η AJet σχεδιάζει να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα και θα εισέλθει στην αγορά χαμηλού κόστους με έμφαση στην καινοτομία. Η εταιρεία θα διαμορφώσει οικονομική θέση, με ελκυστικές τιμές, ώστε να είναι προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα