Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση για δωρεάν χειραποσκευή σε όλες τις Ευρωπαϊκές πτήσεις

22 Sep 2023, 12:20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση για δωρεάν χειραποσκευή σε όλες τις Ευρωπαϊκές πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να αναβαθμίσει την προστασία των επιβατών στις πτήσεις, εγκρίνοντας ομόφωνα κανονισμό ο οποίος θα απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρίες να εγγυώνται ότι οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με δωρεάν αποσκευή καμπίνας.

Η Νομοθετική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου προωθεί πρόταση που πρόκειται να ψηφιστεί από την ολομέλεια τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι παρά την ύπαρξη νομολογίας που αναφέρει ότι η χρέωση συμπληρωματικών υπηρεσιών για χειραποσκευή στη καμπίνα συνεχίζει να συνιστά καταχρηστική ρήτρα, πολλές αεροπορικές εταιρίες, ιδιαίτερα οι low cost, συνεχίζουν να επιβάλλουν επιπλέον κόστος στους επιβάτες με χειραποσκευή.

Σύμφωνα με την El Mundo, άλλα σημεία της πρότασης περιλαμβάνουν την εναρμόνιση των μετρήσεων και του βάρους των χειραποσκευών, με στόχο όλοι οι αερομεταφορείς που λειτουργούν στην ΕΕ να χρησιμοποιούν τα ίδια πρότυπα. Το μέτρο αυτό αφορά ιδιαίτερα τους επιβάτες που μεταφέρονται σε πτήσεις μετεπιβίβασης και πρέπει να πετάξουν με διαφορετικές αεροπορικές εταιρίες την ίδια ημέρα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα