Στον όμιλο Lufthansa η ιταλική αεροπορική εταιρεία ITA Airways - τι προβλέπει η συμφωνία

26 May 2023, 10:27 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Στον όμιλο Lufthansa  η ιταλική αεροπορική εταιρεία ITA Airways - τι προβλέπει η συμφωνία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, επήλθε χθες η συμφωνία για την ένταξη της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας ITA Airways στον όμιλο της Lufthansa.

Η Lufthansa θα αποκτήσει το 41% ​​στην ΙTA Airways μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, επενδύοντας 325 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας δεσμεύεται να εισφέρει στην αύξηση κεφαλαίου 250 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναμενόταν, με τη συμφωνία παρέχεται η δυνατότητα στην Lufthansa να αυξήσει το μερίδιό της ή να εξαγοράσει πλήρως την ITA, σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Η τιμή αγοράς θα «εξαρτηθεί από την επιχειρηματική ανάπτυξη της ITA Airways», σύμφωνα με τη Lufthansa.

Επισημαίνεται ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Πέμπτη αεροπορική εταιρεία του δικτύου

Η Lufthansa σκοπεύει να ενσωματώσει τη μελλοντική ιταλική θυγατρική στη δομή πολλαπλών κόμβων της ως την πέμπτη αεροπορική εταιρεία του δικτύου. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία σε εμπορικό και λειτουργικό επίπεδο, σύμφωνα με τη Lufthansa. Ως αεροπορική εταιρεία δικτύου, η ITA θα συνεργαστεί στενά με τον Όμιλο Lufthansa προκειμένου να αξιοποιηθούν οι συνέργειες με τον όμιλο, αν και η αεροπορική εταιρεία και το εμπορικό σήμα θα παραμείνουν ανεξάρτητα.

«Ως μια νέα εταιρεία με σύγχρονο στόλο και τον αποτελεσματικό και αναπτυσσόμενο κόμβο στη Ρώμη, η ITA ταιριάζει απόλυτα με τον Όμιλο Lufthansa», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Carsten Spohr, ο οποίος θεωρεί τη συμφωνία ως «win-win κατάσταση για την Ιταλία, την ITA Airways και τον Όμιλο Lufthansa". Ως μέρος του ομίλου αεροπορικών εταιρειών, η ITA θα μπορούσε να εξελιχθεί «σε μια βιώσιμη και κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία».

Η ITA Airways ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2020 ως διάδοχος της αφερέγγυας εθνικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia. Σήμερα απασχολεί περίπου 4.000 υπαλλήλους. Τον Οκτώβριο του 2021, η αεροπορική εταιρεία ανέλαβε τις πτητικές λειτουργίες της Alitalia και σήμερα μεταφέρει πάνω από δέκα εκατομμύρια επιβάτες ετησίως με στόλο 66 αεροσκαφών. Εξυπηρετούνται 64 προορισμοί πτήσεων. Μέχρι το 2027 προγραμματίζονται 94 αεροσκάφη με εκτιμήσεις για πωλήσεις 4,1 δισ. ευρώ, από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που αναμένονται για φέτος. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα