Τουρισμός | Σε επίπεδα 2019 οι αεροπορικές θέσεις στην Ευρώπη αυτό το Πάσχα – Αύξηση 7% στην Ελλάδα

28 Mar 2023, 11:57 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός | Σε επίπεδα 2019 οι αεροπορικές θέσεις στην Ευρώπη αυτό το Πάσχα – Αύξηση 7% στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αυξημένα κατά 7% έναντι του 2019 είναι τα επίπεδα χωρητικότητας των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων για Ελλάδα κατά την εφετινή Πασχαλινή περίοδο, όσον αφορά τις αφίξεις εντός Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρία στατιστικών δεδομένων στα ταξίδια, ForwardKeys.

Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας αεροπορικών θέσεων έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019 είναι η Τουρκία (+26%), η Πορτογαλία (+12%) και η Πολωνία (+9%). Ακολουθούν η Ελλάδα, η Ιρλανδία (+4%), η Ιταλία (+4%) και η Ισπανία (+1%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, η ForwardKeys εκτιμά ότι τα επίπεδα χωρητικότητας στις ευρωπαϊκές πτήσεις θα επιστρέψουν στα προπανδημικά επίπεδα.

Τα επιβεβαιωμένα αεροπορικά εισιτήρια για αφίξεις εντός Ευρώπης αυτό το Πάσχα προς το παρόν παρουσιάζουν μείωση 15% έναντι των επιπέδων του 2019, με τις αφίξεις από μακρινούς προορισμούς στην Ευρώπη να παρουσιάζουν μείωση 17%.

Το Ην. Βασίλειο είναι η πιο ανθεκτική αγορά εισερχόμενου τουρισμού εντός Ευρώπης, σημειώνοντας ανάπτυξη 12% έναντι του 2019, ενώ ανάπτυξη 1% καταγράφεται σε Πορτογαλία και Ιρλανδία. Αντίθετα, αρνητικά κινούνται οι αγορές της Γερμανίας (-6%), της Νορβηγίας (-6%), της Ισπανίας (-9%), της Δανίας (-13%), του Βελγίου (-16%), της Αυστρίας (-18%) και της Σουηδίας (-22%).

Η ForwardKeys υπογραμμίζει ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η ανθεκτικότητα των Βρετανών τουριστών, δεδομένων των επιπέδων πληθωρισμού και οικονομικής αβεβαιότητας στη Βρετανία, καθώς και του χάους που προκλήθηκε τους περασμένους μήνες στα αεροδρόμια λόγω ακυρώσεων πτήσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα