Οι δύο μεγάλοι μνηστήρες για την πτωχευμένη Flybe

06 Feb 2023, 12:51 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Οι δύο μεγάλοι μνηστήρες για την πτωχευμένη Flybe

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι δύο μεγάλοι όμιλοι αερομεταφορών Air France/KLM και Lufthansa, ενδιαφέρονται για την αγορά την πτωχευμένης Flybe, σύμφωνα με την Telegraph.

Η Flybe, η οποία απασχολούσε 2.000 εργαζομένους και μετέφερε 8 εκατ. επιβάτες ετησίως συνέδεε πολλά τοπικά αεροδρόμια βρετανικών πόλεων με περί τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις, και η Γαλλία αποτελούσε τη δεύτερη καλύτερη αγορά της.

Αφού διασώθηκε από την κοινοπραξία Connect Airways που ανήκει στη Virgin Atlantic και στα fund Stobart και Cyrus, ο Βρετανός πρωθυπουργός τότε, Μπόρις Τζόνσον, προσπάθησε να τη σώσει ξανά, τον Ιανουάριο του 2020, μειώνοντας τον φόρο στους επιβάτες.

Ωστόσο, στις 5 Μαρτίου του 2020, ο αερομεταφορέας εισήλθε σε καθεστώς διαχείρισης και στις 28 Ιανουαρίου του 2023, κηρύχθηκε σε πτώχευση και πάλι.

Οι όμιλοι που ενδιαφέρονται για την πιθανότητα απόκτησης του αερομεταφορέα, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολύτιμα σλοτ αεροδρομίων του στο αεροδρόμιο του Χίθροου και του Άμστερνταμ.

Οι πιθανοί αγοραστές της χρειάζεται να αγοράσουν ολόκληρη την εταιρία, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης μεγάλου μέρους των υποχρεώσεών της. Εάν δεν βρεθεί αγοραστής, τα σλοτ της Flybe θα επιστραφούν στις αρχές αεροδρομίων.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα