Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ λόγω βλάβης στα συστήματα πληροφορικής - Σταδιακή αποκατάσταση

11 Jan 2023, 16:28 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ λόγω βλάβης στα συστήματα πληροφορικής - Σταδιακή αποκατάσταση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Όλες οι πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα ακυρώθηκαν εξαιτίας βλάβης που σημειώθηκε στα συστήματα πληροφορικής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter, η ΥΠΑ αναφέρει ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του Συστήματος Αεροπορικών Αποστολών και ότι πραγματοποιεί τελικούς ελέγχους επικύρωσης στο σύστημα. Όπως γνωστοποίησε στην ίδια ανακοίνωση, από την εξέλιξη αυτή επηρεάζονται οι πτήσεις σε όλο το Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου.

Λίγο αργότερα, η υπηρεσία ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν όλες τις αναχωρήσεις εσωτερικού μέχρι και τις 09:30 ανατολική ώρα (14:30 UTC) ώστε να μπορέσει να επικυρώσει την ακεραιότητα των πληροφοριών πτήσης και ασφάλειας.

Η έκταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί γίνεται έκδηλη από τα στοιχεία της Cirium, σύμφωνα με τα οποία, περισσότερες από 21.000 προγραμματισμένες πτήσεις επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα, 11 Ιανουαρίου, από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ, με 2,9 εκατ. διαθέσιμες θέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις της Υπηρεσίας, οι πτήσεις έχουν αρχίσει σταδιακά να αποκαθίστανται. Μέχρι στιγμής περισσότερες από 4.300 πτήσεις είχαν καθυστέρηση και 700 ακυρώθηκαν.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα