Ποιοι και γιατί είναι οι πιο ενοχλητικοί επιβάτες στις πτήσεις

26 Oct 2022, 11:50 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ποιοι και γιατί είναι οι πιο ενοχλητικοί επιβάτες στις πτήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις πιο ενοχλητικές και αγενείς συμπεριφορές συμπεριφορές των Αμερικανών στις πτήσεις αποκαλύπτει η πρόσφατη έρευνα Airplane Etiquette Violations της Vacationer 2022, η οποία βασίστηκε σε ανώνυμες μαρτυρίες 1.100 Αμερικανών ταξιδιωτών.

Τα χτυπήματα ποδιών από τις πίσω θέσεις και η μέθη αποτελούν τις χειρότερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες, και απέσπασαν την υψηλότερη... αρνητική κριτική από το 59,11% των επιβατών για καθεμία.

Το 48% δήλωσε ότι ενοχλείται από τους επιβάτες με έντονες μυρωδιές, είτε πρόκειται για θέμα έλλειψής υγιεινής είτε για υπερβολική ποσότητα κολόνιας, και ακολουθούν οι αμελείς γονείς (46,81%) και οι επιβάτες που τρώνε πικάντικα τρόφιμα ή δύσοσμα φαγητά στην καμπίνα του αεροσκάφους (39,8%).

Άλλες συμπεριφορές που ενοχλούν είναι οι βραχίονες των καθισμάτων (39%), οι ανακλινόμενες θέσεις (38,25%) και οι επιβάτες με... λογοδιάρροια (29,87%). Σχεδόν ένας στους τρεις Αμερικανούς νιώθει άσχημα με επιβάτες που επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται από το αεροσκάφος εκτός της σειράς τους (29,6%) και ακούν μουσική ή παρακολουθούν ταινίες με υπερβολικά δυνατό ήχο (28,96%).

Άλλοι Αμερικανοί ανέφεραν ως ενοχλητικά την αφαίρεση των παπουτσιών από συνεπιβάτες τους (23,59%), το φλερτ (21,89%), την απομάκρυνση από τη θέση τους με υπερβολική συχνότητα (19,95%), τη χρήση του άνω αποθηκευτικού χώρου υπερβολικά μακριά από τη θέση τους (18,12%), τις υπερβολικά διαχυτικές συμπεριφορές με σύντροφο (14,12%) και τις υπερβολικές απαιτήσεις από αεροσυνοδούς (13,02%).

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι περισσότεροι από ένας στους 10 (11,57%) δήλωσε ότι καμία από αυτές τις συμπεριφορές δεν τους ενοχλεί.

Οι άνδρες τείνουν να ενοχλούνται περισσότερο από τις γυναίκες από όσους καταπατούν τους κανονισμούς, ενώ οι γυναίκες ενοχλούνται περισσότερο από τους συνεπιβάτες που τις φλερτάρουν ή μιλούν πολύ. Οι επιβάτες νεαρότερης ηλικίας (19-29) τείνουν να ενοχλούνται λιγότερο από τους μεγαλύτερης ηλικίας με τις παραπάνω συμπεριφορές.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα