Τουρισμός: Τιμές-φωτιά στις πτήσεις των Βρετανών για διακοπές το φθινόπωρο – Ποιοι προορισμοί είναι οι ακριβότεροι

28 Sep 2022, 14:05 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Τιμές-φωτιά στις πτήσεις των Βρετανών για διακοπές το φθινόπωρο – Ποιοι προορισμοί είναι οι ακριβότεροι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για αναχώρηση από τα βρετανικά αεροδρόμια κατά τη περίοδο των φθινοπωρινών διακοπών παρουσιάζουν αυξηση 42% από τα επίπεδα προ πανδημίας, όπως αποκαλύπτει η οργάνωση προστασίας των καταναλωτών Which?.

Έπειτα από ανάλυση δεδομένων, εντοπίστηκε εκτόξευση των τιμών, με το μέσο κόστος μιας απλής διαδρομής προς έξι δημοφιλείς προορισμούς να ανέρχεται σε 212 λίρες έναντι 150 λιρών το 2019.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στις τιμές των εισιτηρίων με αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου ο αριθμός των ημερήσιων επιβατών έχει περιοριστεί σε 100.000 μέχρι και το τέλος των σχολικών διακοπών στις 29 Οκτωβρίου.

Η Which? σύγκρινε τους μέσους ναύλους πτήσεων προς έξι δημοφιλείς προορισμούς (Αλικάντε, Αττάλεια, Ντουμπάι, Μάλαγα και Τενερίφη) από το Χίθροου, το Γκάτουικ, το Μάντσεστερ, το Στάνστεντ, το Λούτο και το Μπέρμιγχαμ.

Η ανάλυση κατέγραψε τους ναύλους έξι μήνες, τρεις μήνες και έξι εβδομάδες πριν τις διακοπές του Οκτωβρίου το 2019 και το 2022 και ανέδειξε ότι η μεγαλύτερη αύξηση τιμών είναι στις πτήσεις από το Χίθροου προς την Τενερίφη.

Οι επιβάτες που κάνουν κράτηση έξι εβδομάδες πριν την αναχώρηση, κατέβαλλαν κατά μέσο όρο 262 λίρες περισσότερα για κάθε διαδρομή σε σύγκριση με το 2019, δηλαδή 2.096 λίρες περισσότερα στο συνολικό κόστος διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια.

Οι πτήσεις από το Χίθροου προς Μάλαγα είχαν αύξηση 193 λίρες ή 216% στην τριετία, και προς Δουβλίνο κατά 181%.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα