Σε... ρυθμούς απεργίας η Swiss τον Οκτώβριο - Οι πιλότοι ζητούν βελτιωμένη προσφορά στις συμβάσεις εργασίας

19 Sep 2022, 13:59 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Σε... ρυθμούς απεργίας η Swiss τον Οκτώβριο - Οι πιλότοι ζητούν βελτιωμένη προσφορά στις συμβάσεις εργασίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προς την κατεύθυνση απεργιακών κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι πιλότοι της θυγατρικής της Lufthansa Swiss, καθώς κατά τις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας οι εργαζόμενοι απέρριψαν τη βελτιωμένη προσφορά του αερομεταφορέα.

Το σωματείο πιλότων της Swiss, Aeropers, ανακοίνωσε ότι εφόσον η αεροπορική εταιρία δεν έχει ικανοποιήσει επαρκώς τα αιτήματά τους, πρόκειται για διεξάγει την Παρασκευή ψηφοφορία για να αποφασιστεί απεργία. Εάν τα μέλη του σωματείου συμφωνήσουν με τις προτάσεις της διοίκησης, και η διαχείριση της Swiss δεν υποβάλλει εν τω μεταξύ σημαντικά βελτιωμένη προσφορά, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί απεργία από τις 17 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι η προσφορά της παρείχε βελτιώσεις άνω των 60 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (63 εκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με τη σύμβαση που απορρίφθηκε, ανάλογα με την πορεία της εταιρίας, τη στιγμή που το σωματείο έχει ζητήσει πάνω από 200 εκατομμύρια φράγκα. Οι αξιώσεις αυτές θα αύξαναν το κόστος προσωπικού πιλότων από περίπου ένα δισεκατομμύριο φράγκα κατά συνολικά πάνω από 200 εκατομμύρια φράγκα κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου των τεσσάρων ετών.

Η Swiss είναι ανοικτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα