Αναστέλλει τη λειτουργία της η Ρουμανική Blue Air – Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί

06 Sep 2022, 19:43 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Ρουμανική Blue Air – Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ρουμανικός αερομεταφορέας Blue Air ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου του 2022, έπειτα από απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος της χώρας να δεσμεύσει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, εμποδίζοντας την εταιρία να καλύψει τα έξοδά της.

Η εταιρία προέβη στην  εξής ανακοίνωση: «Λόγω απρόβλεπτης κατάστασης που συνίσταται στον αποκλεισμό όλων των λογαριασμών της εταιρίας Blue Air Aviation SA από τον υπουργό Περιβάλλοντος, η Blue Air δεν είναι σε θέση να καλύψει τα τρέχοντα έξοδά της που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία καθημερινών πτήσεων, αναγκάζοντάς τη να σταματήσει όλες τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από αεροδρόμια της Ρουμανίας έως τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου».

Όλες οι προγραμματισμένες εισερχόμενες πτήσεις της 6ης Σεπτεμβρίου προς τα Ρουμανικά αεροδρόμια, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, επισημαίνει η εταιρία.

Η άρση του πτητικού προγράμματος του αερομεταφορέα πραγματοποιείται εν μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των επενδυτών και της διοίκησης της Blue Air, καθώς η εταιρία προσπαθεί απεγνωσμένα να προσελκύσει κεφάλαια έπειτα από χρόνια απωλειών οι οποίες εντάθηκαν περαιτέρω μετά την κρίση του κορωνοϊού.

«Οι ανεύθυνες δηλώσεις και ενέργειες εκπροσώπου του ρουμανικού κράτους, καθώς και η ξαφνική απόφαση για δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας, έφεραν την Blue Air σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση μείωσης της λειτουργίας της για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση της ανάλυσης επιπτώσεων από τους επενδυτές και η λήψη των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων για συζητήσεις με τους επενδυτές», κατέληξαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίσουν τον λόγο για τον οποίο δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί.

Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία κοινών κωδικών με την Air Connect η οποία μπορεί να μετριάσει την αναστολή της λειτουργίας της μεταβιβάζοντας θέσεις στον συνεργάτη της, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές πώς η διακοπή των υπηρεσιών θα επηρεάσει την επιχειρηματική συνέχεια της αεροπορικής εταιρείας.

Η σύγκρουση μεταξύ της Blue Air και του ρουμανικού κράτους ξεκίνησε πριν από μήνες, όταν η αρχή προστασίας των καταναλωτών κατήγγειλε την εταιρεία για διαδοχικές ακυρώσεις πτήσεων, οι οποίες ταλαιπώρησαν εκατοντάδες επιβάτες.

Μετά τις εξελίξεις, η Ryanair ανακοίνωσε "ναύλους διάσωσης" οι οποίοι ξεκινούν από 49,99 ευρώ και απευθύνονται σε πελάτες της Blue Air οι οποίοι χάνουν τις πτήσεις τους. Οι ναύλοι αυτοί είναι διαθέσιμοι για ταξίδια έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 και οι κρατήσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι τα μεσάνυκτα της 9ης Σεπτεμβρίου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα