Αεροδρόμιο Άμστερνταμ: Με ημερήσιο πλαφόν οι πτήσεις και το φθινόπωρο – Ποιοί προορισμοί επηρεάζονται

04 Aug 2022, 12:07 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αεροδρόμιο Άμστερνταμ: Με ημερήσιο πλαφόν οι πτήσεις και το φθινόπωρο – Ποιοί προορισμοί επηρεάζονται

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έπειτα από μια χαοτική Πασχαλινή και καλοκαιρινή περίοδο όπου χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων ταλαιπώρησαν αμέτρητους ταξιδιώτες, το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το οποίο διαχειρίζεται το 88% του συνόλου επιβατικής κίνησης στην Ολλανδία, δεν φαίνεται να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση ούτε το φθινόπωρο.

Η διοίκηση του αεροδρομίου Σχίπχολ ανακοίνωσε ότι, όπως και το καλοκαίρι, πρόκειται να τεθεί περιορισμός επίσης στον ημερήσιο αριθμό πτήσεων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, για τον Σεπτέμβριο το όριο των επιβατών έχει οριστεί σε 67.500 σε ημερήσια βάση, ενώ για τον Οκτώβριο σε 69.500. Τον Ιούλιο το αντίστοιχο όριο ήταν οι 67.500 ταξιδιώτες και τον Αύγουστο οι 72.500.

Οι αρχές του αεροδρομίου θεωρούν ότι στόχος είναι να υπάρχουν εγγυήσεις ασφάλειας των ταξιδιωτών και των εργαζομένων καθώς να προσφερθεί μεγαλύτερη αξιοπιστία στους ταξιδιώτες. Ωστόσο, πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα στον Ολλανδικό τουρισμό, καθώς οι φθινοπωρινές διακοπές συμπίπτουν με το συγκεκριμένο δίμηνο.

Η απόφαση αυτή επηρεάζει ιδιαίτερα προορισμούς όπως τα Κανάρια, τα οποία ξεκινούν την τουριστική σεζόν το φθινόπωρο, και για τα οποία η Ολλανδία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού έχοντας προσελκύσει περισσότερους από μισό εκατ. τουρίστες το 2019.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα