Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

24 Jan 2022, 11:03 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H βρετανική κυβέρνηση τροποποιεί τους κανονισμούς για τη χρήση των σλοτ στα αεροδρόμια για τη σεζόν του καλοκαιριού του 2022.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το 70% των σλοτ τους προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν για τις πτήσεις, έναντι ποσοστού 80% που ίσχυε πριν από την πανδημία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να μειωθεί ο κίνδυνος των αεροπορικών εταιριών να πραγματοποιούν «πτήσεις-φαντάσματα» προκειμένου να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους στα σλοτ.

Η Βρετανία διεύρυνε την άρση του καθεστώτος των σλοτ το καλοκαίρι του 2021, όμως το επανέφερε με τον κανονισμό του 50% για τη χειμερινή σεζόν του 2021/22. Σύμφωνα με τη κυβέρνηση, η αύξηση του 50% θα εξισορροπήσει τις ανάγκες πολλών μερών της βιομηχανίας αερομεταφορών κατά την ανάκαμψή της από την πανδημία.

Οι καταστάσεις στις οποίες οι αερομεταφορείς μπορούν να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν τα σλοτ τους διευρύνονται περαιτέρω το καλοκαίρι του 2022, με χρονική περίοδο από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, έτσι θα καλύπτονται καταστάσεις όπου περιορισμοί που σχετίζονται με τον COVID σε οποιοδήποτε άκρο του δρομολογίου έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της ζήτησης.

Αυτό σημαίνει ότι οι αερομεταφορείς μπορούν να δικαιολογούν τη μη  πραγματοποίηση πτήσεων εάν μια χώρα απαιτεί καραντίνα σε ξενοδοχείο ή έχει κλειστά εστιατόρια και ξενοδοχεία λόγω της πανδημίας, χωρίς να χάνονται στα σλοτ.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα