Finnair: Αύξηση 550% στο επιβατικό κοινό τον Δεκέμβριο του 2021

12 Jan 2022, 12:22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Finnair: Αύξηση 550% στο επιβατικό κοινό τον Δεκέμβριο του 2021

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κατακόρυφη αύξηση στο επιβατικό κοινό του Δεκεμβρίου 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 ανέφερε η μεγαλύτερη φινλανδική αεροπορική εταιρεία, Finnair.

Ειδικότερα,  τον τελευταίο μήνα του έτους διακινήθηκαν 602.000 επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 550%σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι οι αριθμοί του Δεκεμβρίου ήταν επίσης καλύτεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς στα αεροσκάφη της καταγράφηκαν 23,8%  περισσότεροι επιβάτες.

Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron στα ταξίδια, εφόσον συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως αυτά της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας, κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε έγκαιρη επαναφορά πτήσεων σε Ηνωμένες Πολιτείες και  Ταϊλάνδη.

Όσον αφορά στις ακυρώσεις πτήσεων, η Finnair επεσήμανε ότι όντως έχει αναγκαστεί να ακυρώσει ορισμένες πτήσεις, καθώς η παραλλαγή Omicron και η εποχή της γρίπης προκαλούν αύξηση στις αναρρωτικές άδειες του προσωπικού της και στις ομάδες των συνεργατών της παγκοσμίως, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια.

Από πλευράς αριθμού πτήσεων, η Finnair πραγματοποίησε περίπου 230 πτήσεις τον Δεκέμβριο, ήτοι αύξηση 206% από τον Δεκέμβριο του 2020 και 15,6% περισσότερες πτήσεις από τον προηγούμενο μήνα. Η αεροπορική εταιρεία διευκρινίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των αριθμών χωρητικότητας σχετίζονται με τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που πετούν σε περισσότερα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Στο Revenue Passenger Kilometers (RPKs), που καθορίζει τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρονται ανά χιλιόμετρο, η κίνηση της Finnair αυξήθηκε κατά 1.081,5% από έτος σε έτος και κατά 49,8% σε μηνιαίους όρους.

Από την άλλη πλευρά, ο Συντελεστής Φορτίου Επιβατών (PLF), ο οποίος αντιστοιχεί στο πόσο έχει χρησιμοποιηθεί η χωρητικότητα επιβατών μιας αεροπορικής εταιρείας, αυξήθηκε κατά 24,3% σε 54,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και κατά 8,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο. Ωστόσο, ο αερομεταφορέας τονίζει ότι οι αριθμοί του Δεκεμβρίου αποτέλεσαν νέο ρεκόρ και έμοιαζαν με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα