Ryanair: Σημαντική μείωση πτήσεων από και προς την Ιρλανδία και το Ην. Βασίλειο

08 Jan 2021, 11:16 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ryanair: Σημαντική μείωση πτήσεων από και προς την Ιρλανδία και το Ην. Βασίλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Ryanair ανακοίνωσε  ότι θα περιορίσει σημαντικά τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς την Ιρλανδία ή το Ην. Βασίλειο, από τα τέλη του Ιανουαρίου μέχρι να αρθούν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η εταιρία αναμένει ότι η επιβατική κίνηση Ιανουαρίου θα διαμορφωθεί κάτω από 1,25 εκατ. επιβάτες και οτι οι νέοι περιορισμοί στα ταξίδια θα μειώσουν και την κίνηση Φεβρουαρίου και Μαρτίου σε μόλις 500.000 επιβάτες για κάθε μήνα.

Όλοι οι επιβάτες της που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις πτήσεις και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα ειδοποιηθούν με email το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τα δικαιώματα επιστροφής χρημάτων ή αλλαγής κρατήσεων.

Οι μειώσεις αυτές θα περιορίσουν την επιβατική κίνηση της χρονιάς από την αρχική πρόβλεψη περί λιγότερων από 35 εκατ. σε 26 έως 30 εκατ. επιβάτες.

Η εταιρία εκτιμά ότι οι μειώσεις αυτές δεν θα επηρεάσουν τις καθαρές ζημιές της για τη χρονιά έως τις 31 Μαρτίου του 2021, καθώς πολλές από αυτές τις πτήσεις θα ήταν ζημιογόνες.

Επιπλέον, καλεί τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και του Ην. Βασιλείου να επιταχύνουν τον αργό ρυθμό των εμβολιασμών και ιδιαίτερα την Ιρλανδική να εξηγεί γιατί η Δανία με πληθυσμό 5 εκατ. εμβολίασε μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 40.000 πολίτες της ενώ η Ιρλανδία με αντίστοιχο πληθυσμό, 4.000 πολίτες της, δηλαδή με ρυθμό 10 φορές βραδύτερο από της Δανίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα