Ισραήλ: 16 Αυγούστου η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης πτήσεων

04 Aug 2020, 10:34 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισραήλ: 16 Αυγούστου η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης πτήσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Ισραήλ θα μπορούσε να ανοίξει ξανά τους ουρανούς του στις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας και όποιος θέλει να επισκεφθεί το Ισραήλ προερχόμενος από μια χώρα που θα χαρακτηριστεί ως  «πράσινη» μπορεί να μην χρειάζεται να απομονωθεί ή να κάνει τεστ κορονωϊού.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κρατικού Ελέγχου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Itamar Grotto είπε: «Ετοιμαζόμαστε να εγκρίνουμε ένα πλαίσιο για το άνοιγμα των ουρανών», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να συμβεί αύριο το πρωί, αλλά όσον αφορά στο υπουργείο του, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια».

Η πιθανή ημερομηνία έναρξης ορισμένων από αυτές τις πτήσεις είναι στις 16 Αυγούστου, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο υπουργός Τουρισμού Assaf Zamir ανέφερε σε δήλωσή του ότι «οι ουρανοί θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό, ακόμα κι αν πρόκειται για μερική ή υπό περιορισμούς διαδικασία ή ακόμα και την υποχρέωση απομόνωσης». Είπε ότι αναμένει ότι οι επιπτώσεις τον κλάδο τουρισμού και αεροπορικής βιομηχανίας θα πλήξουν το Ισραήλ και ολόκληρο τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, την πιθανή λίστα των «πράσινων» κρατών θα συναπαρτίζουν οι: Αυστρία, Καναδάς, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελβετία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα