Air Canada: Τέλος το "κυρίες και κύριοι"- Ουδέτερος χαιρετισμός ως προς το φύλο

15 Oct 2019, 13:29 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Air Canada: Τέλος το "κυρίες και κύριοι"- Ουδέτερος χαιρετισμός ως προς το φύλο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H αεροπορική εταιρία Air Canada αποφάσισε να καταργήσει τον χαιρετισμό «κυρίες και κύριοι» που συνηθίζεται στις πτήσεις, αντικαθιστώντας τον με μια πιο πολιτικά ορθή προσφώνηση ως προς το φύλο των επιβατών.

Η εταιρία θα πάψει να χρησιμοποιεί τα «ladies and gentlemen» ή στα γαλλικά «mesdames et messieurs» και, αντί αυτών, το πλήρωμα θα χρησιμοποιεί χαιρετισμούς ουδέτερους ως προς το φύλο των επιβατών, όπως «καλημέρα σε όλους», σε μια προσπάθεια να είναι πιο διακριτική σε επιβάτες με ιδιαιτερότητες φύλου.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο CTV News Montreal ότι ο αερομεταφορέας θα απομακρύνει αναφορές στο φύλο των επιβατών ώστε να τους κάνει να νιώθουν άνετα και ως ένδειξη σεβασμού.

Η αλλαγή στους χαιρετισμούς θα εφαμοσθεί και στις πύλες εισόδου, από τους αεροσυνοδούς και τους πιλότους.

Πολλοί έσπευσαν να επαινέσουν την απόφαση της εταιρίας, όμως στο διαδίκτυο οι περισσότερες αντιδράσεις ταξιδιωτών καταδικάζουν τις αλλαγές καθώς, όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, το 99% των ταξιδιωτών αρέσκονται στον χαιρετισμό τους ως «κυρίες και κύριοι», ενώ πολλοί αναφέρουν ότι δεν θα ταξιδέψουν ξανά με την εταιρία για το λόγο αυτό.

Τον περασμένο Ιούνιο, αεροπορικές εταιρίες στις ΗΠΑ ξεκίνησαν να προσφέρουν στους επιβάτες επιλογές κράτησης χωρίς προσδιορισμό του φύλου τους κατά την αγορά εισιτηρίου.

Μάλιστα, μέλη της εμπορικής ένωσης Airlines for America που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ, επέτρεψαν στους επιβάτες τους να μην δηλώνουν το φύλο τους.

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα