Η KLM γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας με ποδηλατικό αγώνα στο αεροδρόμιο Αθήνας

10 Oct 2019, 13:31 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Η KLM γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας με ποδηλατικό αγώνα στο αεροδρόμιο Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 7 Οκτωβρίου, η KLM έγινε η πρώτη αεροπορική στον κόσμο που γιόρτασε την 100ή επέτειό της, λειτουργώντας με το ίδιο, αρχικό όνομα. Η εταιρεία συμπλήρωσε έναν αιώνα λειτουργίας, αναζητώντας την καινοτομία, υποστηρίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη και εστιάζοντας στη φιλοξενία των ταξιδιωτών. Για τον εορτασμό των 100 χρόνων, πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες κορυφώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου. 

Στην Αθήνα, η εταιρεία με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οργάνωσε ποδηλατικό αγώνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας – το ποδήλατο είναι το εθνικό μέσο μετακίνησης της Ολλανδίας εξάλλου. Στο Bike-Run συμμετείχαν 50 νικητές που αναδείχθηκαν μέσα από διαγωνισμό που έγινε στα social media του αεροδρομίου. Το Bike-Run ξεκίνησε στις 15:00 από τις αφίξεις του αεροδρομίου και οι διαγωνιζόμενοι ακολούθησαν μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, γιορτάζοντας με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο τα 100 χρόνια της KLM. Εμψυχωτής κατά την προσπάθειά τους αυτή ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης.   

Στο σημείο του τερματισμού ο εορτασμός κορυφώθηκε με επετειακή τούρτα και με κλήρωση, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι 5 τυχεροί που κέρδισαν από ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT, 4 αεροπορικά εισιτήρια για το Άμστερνταμ με την KLM και διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της COCO-MAT. 

Εκ μέρους της KLM ο Περιφερειακός Διευθυντής Air France-KLM για την Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: “Δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την 100η επέτειο της KLM με διαφορετικό τρόπο! Στόχος μας είναι η κάθε μας ενέργεια να αντανακλά τις υψηλές αξίες της εταιρείας σε ότι αφορά την βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, πάντα ακολουθώντας καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Είναι μεγάλη μας χαρά που γιορτάσαμε τα γενέθλια της KLM στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν”.

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γιορτάσαμε μαζί με την KLΜ τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη πτήση της, διοργανώνοντας στο αεροδρόμιό μας το Bike-Run, μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία ποδηλατικής διαδρομής! Με αυτήν την ιδιαίτερη δράση, θέλουμε παράλληλα με τα 100 χρόνια ασφαλών και ποιοτικών πτήσεων της KLM, να αναδείξουμε και το ολλανδικό, «οικολογικό DNA» της εταιρείας και  την ιδιαίτερη ευαισθησία της για το περιβάλλον. Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά  και κάθε επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας, καθώς παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για τη συνέχιση της υποστήριξης των αναπτυξιακών σχεδίων της στην αγορά της Αθήνας».

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας Πίστας, Χρήστος Βολικάκης, δήλωσε:  «Είχα τη χαρά αλλά και την τιμή να λάβω μέρος στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση  100 ετών από την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας KLM. Η Ολλανδία, χώρα στην οποία έχει τις ρίζες της η KLM, αποτελεί για εμάς που έχουμε αφιερώσει και συνδέσει την ζωή μας με το ποδήλατο, μια χώρα πρότυπο. Ο λόγος είναι απλός, καθώς το ποδήλατο αποτελεί εθνικό μέσο μετακίνησης στη συγκεκριμένη χώρα. Τι πιο ευχάριστο και τιμητικό λοιπόν για εμένα να συνδέσουμε αυτό τον εορτασμό με μια όμορφη και συμβολική βόλτα με ποδήλατα στο χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εμείς που ταξιδεύουμε λόγω των πολλών υποχρεώσεών μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, αναγνωρίζαμε πάντα την αξία της KLM ως μιας από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Με αφορμή το συγκεκριμένο event -και με την βοήθεια των ανθρώπων της εταιρείας αλλά και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών- αντιληφθήκαμε την εξέλιξη της KLM σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας και ασφαλείας που είναι πυλώνες της ανάπτυξής της.

Εύχομαι λοιπόν Χρόνια Πολλά στην KLM και στους χιλιάδες εργαζόμενους της σε ολόκληρο τον κόσμο και θα ήθελα η σημερινή  πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να δίνονται όλο και πιο συχνά αφορμές να αφήνει ο κόσμος το αυτοκίνητό του και να κάνει ποδήλατο!»

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα