Η Air France αποκαλύπτει τα νέα signature πιάτα στα μενού του 2019

09 Aug 2019, 16:21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Η Air France αποκαλύπτει τα νέα signature πιάτα στα μενού του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πρεσβειρα της φίνας γαλλικής κουζίνας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Air France εμπιστεύεται τα μενού της La Première και της Business Class σε διάσημους σεφ. Σε συνεργασία με το Servair Culinary Studio, για την χρονιά αυτή η εταιρεία καλωσορίζει δύο νέους σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin, την Andrée Rosier και τον Emmanuel Renaut. Όλοι οι ταλαντούχοι σεφ που συνεργάζονται με την Air France συμμετέχουν στον σχεδιασμό των μενού, την επιλογή των υλικών και την δημιουργία των γαστρονομικών πιάτων που οι επιβάτες απολαμβάνουν στον αέρα, στις πτήσεις που αναχωρούν από το Παρίσι και από πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.  

Στην καμπίνα La Première  

Έως τον Οκτώβριο του 2019, ο Régis Marcon, ο θρυλικός Γάλλος σεφ, προσφέρει μια επιλογή από γαστρονομικές δημιουργίες. Αναγνωρισμένος από τους συναδέλφους του (Bocuse d’Or το 1995)  και βραβευμένος από τους κριτικούς με 3 αστέρια Michelin, ο Régis Marcon αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό είδος της γαλλικής γαστρονομίας. Δεν πρόκειται απλά για ένα στυλ ή μια εποχή˙ εκεί, μεταξύ Ardèche και Auvergne, η κουζίνα του συμβολίζει τη φύση και αφηγείται μια ιστορία.

Από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, για πρώτη φορά ο Emmanuel Renaut θα δημιουργεί τα πιάτα για το μενού της La Première της Air France. Έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Meilleur ouvrier de France, ο τριάστερος σεφ Emmanuel Renaut ανήκει σε μια νέα γενιά σεφ που ανακαλύπτουν ξανά την κουζίνα της Σαβοΐας. Η φίνα, ζωντανή και γεμάτη χρώμα κουζίνα του παρουσιάζει συνθέσεις γεμάτες έκπληξη αλλά και αρμονία. 

Στην καμπίνα Business class

Έως τον Οκτώβριο του 2019, ο σεφ από την Σαβοΐα Guy Martin, ένας πρωτοπόρος της γενιάς του, θα προσφέρει στους πελάτες της Business Class τις γαστρονομικές του δημιουργίες. Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, η κουζίνα του έχει πολλά στοιχεία που εκπλήσσουν – αναμνήσεις από ταξίδια, χρώματα, αρώματα, αισθήσεις και συναισθήματα, τα οποία τον έχουν εμπνεύσει για να δημιουργήσει κλασσικές συνταγές, όπως επίσης και δημιουργικές αλλά και χαρούμενες, με ωραίους γευστικούς συνδυασμούς και φίνες γεύσεις.

Από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο του 2020, η Air France αναθέτει το μενού της Business Class στην Andrée Rosier για πρώτη φορά. Η πρώτη γυναίκα σεφ στην οποία αποδόθηκε ο τίτλος Meilleur ouvrier de France το 2007 και βραβευμένη με Michelin, Andrée Rosier, βάζει την προσωπική της πινελιά σε μια αυθεντική κουζίνα που αποκαλύπτει την ουσία της γεύσης. Η καινοτόμα κουζίνα της βασίζεται στην κουλτούρα των Βάσκων, όπου τα φρέσκα, εποχικά προϊόντα επικρατούν. 

Από αυτό το καλοκαίρι η Air France έχει επεκτείνει την συνεργασία της με σεφ στην Business Class, οι οποίοι και υπογράφουν και όλα τα à la carte πιάτα*.

Μια γαστρονομική απόδραση με αναχώρηση από διεθνείς σταθμούς

Με αναχώρηση από το Τόκυο, τη Σανγκάη, τη Νέα Υόρκη και πολύ πρόσφατα από το Los Angeles, οι επιβάτες της La Première θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν πιάτα που υπογράφει ο σεφ  Jean-François Rouquette, από την περιοχή Aveyron της Γαλλίας. Δημιουργεί μια αυθεντική και μοντέρνα κουζίνα, στο πνεύμα του εστιατορίου του Park Hyatt Paris-Vendôme που έχει κερδίσει ένα αστέρι Michelin και 4 σκούφους στον οδηγό Gault&Millau.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, με αναχώρηση από 15 προορισμούς σε Αμερική και Καναδά, οι επιβάτες της Air France στην Business θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τα νέα πιάτα που έχει δημιουργήσει ο Daniel Rose, ο Αμερικανός σεφ, βραβευμένος με Michelin, με την ιδιαίτερη αγάπη για την Γαλλική κουζίνα.  

Με αναχώρηση από την Σιγκαπούρη, ο Γάλλος σεφ με τα δύο αστέρια Michelin Julien Royer, σχεδιάζει ένα ειδικό μενού για τους πελάτες της Air France στην La Première και Business. Όπως και στην Σιγκαπούρη, ο σεφ προσφέρει μια κοσμοπολίτικη κουζίνα, με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα εποχής. 

Με αναχώρηση από το Πουάντ-α-Πιτρ (Pointe-à-Pitre), το Φορ ντε Φρανς (Fort-de-France) και το Καγιέν (Cayenne) η Air France έχει αναθέσει στον Marcel Ravin τον σχεδιασμό του κρεόλ πιάτου για στα μενού της Business και της Premium Economy. Ο σεφ συνδυάζει μεσογειακά και κρεόλ προϊόντα με δημιουργικότητα και δυναμισμό. Βραβευμένος με αστέρι Michelin, τώρα εργάζεται στην Μαρτινίκα, απ΄όπου και κατάγεται, προσπαθώντας να περάσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους νέους του νησιού.

Με αναχώρηση από την Ρεϋνιόν, οι επιβάτες της Business και Premium Economy έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μενού που έχει δημιουργήσει ο σεφ Benoît Vantaux. Έχοντας επιλέξει την Ρεϋνιόν σαν την πατρίδα του τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Benoît Vantaux γεννήθηκε στην Λιμόζ. Ο κόσμος της γαστρονομικής του κουζίνας συνδυάζει γεύσεις από τα ταξίδια του και τις γευστικές του εμπειρίες.

Στις πτήσεις προς Σεούλ, τα πιάτα που σχεδιάζονται από την Κορεάτισσα σεφ Youn-Young Kim για τους επιβάτες της Business Class, αποτελούν μια εισαγωγή στον πλούτο των γεύσεων που προσφέρει η Ασιατική κουζίνα. Η σεφ προτείνει μια γκάμα διαφορετικών και ισορροπημένων πιάτων που συνδυάζουν τα αρώματα της Ανατολής και της Δύσης.

* Διαθέσιμα σε όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και κάποιες μεσαίων αποστάσεων. Στις πτήσεις για Ασία, η Air France προσφέρει ένα πιάτων ασιατικής κουζίνας επιπλέον στα signature πιάτα των σεφ στην Business Class. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα