Oman Air: Ξεκίνησε η νέα σύνδεση Αθήνα - Μουσκάτ

04 Jun 2019, 14:31 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Oman Air: Ξεκίνησε η νέα σύνδεση Αθήνα - Μουσκάτ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O εθνικός αερομεταφορέας του Σουλτανάτου του Ομάν, Oman Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στο νέο δρομολόγιο Αθήνα – Μουσκάτ, με αναχώρηση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 2 Ιουνίου του 2019.

Η πτήση WY194 αναχώρησε από την Αθήνα στις 00.20, φθάνοντας στο διεθνές αεροδρόμιο Μουσκάτ στις 6.35 της ίδιας ημέρας. 

Η απευθείας πτήση είναι η μοναδική μεταξύ Ελλάδας και Ομάν εξυπηρετώντας επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής καθώς και την ελληνική κοινότητα του Ομάν, ενώ προσφέρει διασύνδεση μέσω του κόμβου της Oman Air στο αεροδρόμιο της Μουσκάτ στο διεθνές δίκτυο προορισμών σε όλο τον κόσμο. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Boeing 737-800.

Η πρώτη πτήση προς Αθήνα διεξήχθη την 1η Ιουνίου, στην οποία ο επίτιμος σύμβουλος Ελλάδας στο Σουλτανάτο του Ομάν, Δρ. Ηλίας Νικολακόπουλος, μαζί με την αποστολή του αερομεταφορέα με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο διεθνών πωλήσεων, Laurent Recoura, γιόρτασαν την έναρξη του νέου δρομολογίου.

Μετά την προσγείωση στην Αθήνα, η αποστολή έτυχε επίσημης υποδοχής στο αεροδρόμιο Αθηνών. 

Πρόκειται για το δεύτερο νέο δρομολόγιο του αερομεταφορέα για το 2019 δήλωσε ο Chief Executive Officer της Oman Air, Abdulaziz Al Raisi. Όπως είπε, το Ομάν έχει ισχυρές διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και η έναρξη της νέας αυτής πτήσης θα βοηθήσει σίγουρα στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών. Το Ομάν, είπε, μετρέπεται σε σημαντικό κόμβο μεταφορών με παγκόσμιας κλάσης υποδομές και οι Έλληνες επενδυτές και εταιρίες θα αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει.

Ο αντιπρόεδρος διεθνών πωλήσεων της Oman Air, Laurent Recoura, τόνισε από την πλευρά του οτι η νέα πτήση θα εξυπηρετήσει τη ζήτηση τόσο για επαγγελματικά όσο και για ταξίδια αναψυχής μεταξύ των δύο χωρών. Η νέα σύνδεση με την Αθήνα, όπως είπε, είναι ο 54ος προορισμός του αερομεταφορέα και ο δεύτερος νέος μετά την Αλεξάνδρια της Αιγύπτου. Ο αερομεταφορέας θα χρησιμοποιεί  έως 70 αεροσκάφη σε 60 προορισμούς σε όλο τον κόσμο το 2022, υπογράμμισε.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα