Αυξημένος χρόνος αναμονής για τον έλεγχο των διαβατηρίων

04 Apr 2019, 13:08 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Αυξημένος χρόνος αναμονής για τον έλεγχο των διαβατηρίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Καθυστερήσεις περιμένουν τους ταξιδιώτες (και τους Βρετανούς) στην Ελλάδα, εξαιτίας νέας διαδικασίας στον έλεγχο διαβατηρίων που θα ισχύσει από την Κυριακή 7 Απριλίου, καθώς η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά «συστηματικούς ελέγχους διαβατηρίων» σε όλους τους ευρωπαίους που ταξιδεύουν από και προς προορισμός εκτός της περιοχής Σένγκεν.

Οι αλλαγές συμμορφώνονται με τις ρυθμίσεις του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν 2017.

Η περιοχή Σένγκεν καλύπτει 26 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει τους ελέγχους διαβατηρίων και συνόρων.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ ανανέωσε την ταξιδιωτική σύσταση για Ελλάδα προειδοποιώντας τους Βρετανούς ταξιδιώτες για πιθανές καθυστερήσεις κατά την άφιξη και αναχώρηση από την Ελλάδα, συμβουλεύοντάς τους να φθάνουν στα αεροδρόμια εγκαίρως.

Πάνω από 3 εκατ. αφίξεων στην Ελλάδα ετησίως αντιστοιχούν σε Βρετανούς ταξιδιώτες.

Οι Βρυξέλλες συμφώνησαν οτι οι πολίτες του Ην. Βασιλείου που ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν για  μικρή χρονική διάρκεια που δεν ξεπερνά τις 90 ημέρες θα πρέπει να μην είναι αναγκασμένοι να έχουν visa μετά το Brexit. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο επισημαίνει οτι η εξαίρεση visa χορηγείται με την προϋπόθεση της ανταπόδοσης καθώς η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου έχει δηλώσει οτι δεν σκοπεύει να έχει απαίτηση visa από πολίτες της ΕΕ που ταξιδεύουν στο Ην. Βασίλειο με παραμονή σύντομης διάρκειας.

Ωστόσο προειδοποιεί οτι στην περίπτωση που το Ην. Βασίλειο εισάγει απαίτηση visa για τουλάχιστον ένα μέλος της ΕΕ στο μέλλον, θα εφαρμοσθεί ο υπάρχον μηχανισμός ανταπόδοσης και οι τρεις ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα κράτη-μέλη θα ενεργήσουν χωρίς καθυστέρηση στην εφαρμογή του.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα