Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά

07 Jun 2024, 10:01 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε την Πέμπτη η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με επαγγελματίες, φορείς του τουρισμού και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε την πολιτική και τη στρατηγική  του Υπουργείου για  μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία.

Στην εισήγησή της  Υπουργός Τουρισμού  έκανε ευρεία αναφορά στις δράσεις τις νομοθετικές παρεμβάσεις και τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

  • Τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο και του Συμβουλίου Οινοτουρισμού.
  • Τις πρωτοβουλίες για τη ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.
  • Την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες κ.α.
  • Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών, και την αποτελεσματικότερη προβολή της χώρας στο εξωτερικό.
  • Την αναβάθμιση της  εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό
  • Τις  αλλαγές στο καθεστώς της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
  • Το νέο Ειδικό Χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό

«Το σύνολο των έργων και των παρεμβάσεων αυτών», υπογράμμισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, «θα συμβάλουν στην προώθηση μιας βιώσιμης και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των προορισμών μας που μπορεί να αξιοποιήσει  ακόμα περισσότερο και η Κεφαλονιά. Μπορούμε να επενδύσουμε και να αναπτύξουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως το yachting, τον καταδυτικό και αλιευτικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό ως αναπόσπαστο μέρος του πολιτιστικού τουρισμού».

Και πρόσθεσε :

«Μπορούμε μαζί, να αναδείξουμε το φυσικό περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς της Κεφαλονιάς, το πολύ σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο, τα σπουδαία θρησκευτικά μνημεία. Αλλά και το ορεινό τοπίο, τα σπήλαια, τους γραφικούς οικισμούς, την ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας».

Μετά τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των φορέων και των επαγγελματιών, στη συζήτηση που ακολουθήσε για τις προοπτικές του νησιού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να διευρύνουμε το χώρο και το χρόνο για την τουριστική ανάπτυξη μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ο τουριστικός σχεδιασμός να γίνεται με τις περιφέρειες και τους δήμους. Να εμπλουτίσουμε  την τουριστική προσφορά και να επιτύχουμε ροές  επισκεπτών στη διάρκεια του έτους και σε όλες τις περιφέρειες. Η επιτυχία στον τουρισμό έρχεται μόνο μέσα από συνεργασίες. Οποίες πρωτοβουλίες και αν αναλαμβάνουμε θέλουμε την άποψη σας ώστε να την λαμβάνουμε υπόψη στο σχεδιασμό μας».

H Υπουργός Τουρισμού  ανέφερε στους συνομιλητές της ότι μαζί με την Περιφέρεια θα εξετάσουν και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων που αποτελεί όπως είπε κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα.

Στην σύσκεψη  στο  Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου. παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Μύρωνας Φλουρής, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας -Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ελένη Παπαναστασάτου, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο Δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης.

Νωρίτερα η κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας με τον Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο, παρουσία του βουλευτή Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καππάτου, του γενικού γραμματέα τουριστικής ανάπτυξης του κ. Μύρωνα Φλουρή, του Αντιπροέδρου του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Ζήκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας – Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή.

Επίσης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση  και με την Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Γιάννα Κουλουμπή, παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Το απόγευμα η Υπουργός Τουρισμού  επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου και προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου, προστάτη και πολιούχου της Κεφαλονιάς.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας «Ορεάλιος Γη». Μετά την ξενάγησή της στους χώρους του οινοποιείου δήλωσε ότι «οι συγκεκριμένες επισκέψεις αποτυπώνουν το ενδιαφέρον του Υπουργείου Τουρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και του οινοτουρισμού».
...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα