Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη

25 May 2024, 22:59 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κατά τη διάρκεια του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψηφιακών Εφαρμογών, που διεξάγεται 24 – 26 Μαΐου, στο Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασιάς η διοργανώτρια, Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής, απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στην Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη για την προσφορά της στην Ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας.

Στην αντιφώνησή της, αρχικά, η Υπουργός εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής, την Οργανωτική Επιτροπή και προς τον Πρόεδρο και ομότιμο καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Γιάννη Λεκάκη, για την ευγενική πρόσκληση και την τιμητική διάκριση που της δόθηκε ως αναγνώριση της αγάπης, της όρεξης και της αφοσίωσης που έχει δείξει στα χρόνια που υπηρετεί στο Υπουργείο Τουρισμού.

«Ένα υπουργείο μάχιμο, συντονιστικό, γιατί χρειάζεται να συντονίζει πολλά υπουργεία, παραγωγικό, γιατί η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας άμεσα και έμμεσα, υπερβαίνει το 20% , εξωστρεφές γιατί εκπροσωπεί την χώρα μας, αναδεικνύοντας την ταυτότητα και τον πολιτισμό της, δημιουργικό, γιατί οραματίζεται, σχεδιάζει, παράγει εικόνες και μηνύματα, μιας Ελλάδας φωτεινής, φιλόξενης, σύγχρονης, μιας Ελλάδας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Η Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ της τηλεϊατρικής και του τουρισμού. Η δυνατότητα παροχής ιατρικής φροντίδας εξ αποστάσεως δεν είναι απλά μία πολυτέλεια, αλλά μία ουσιαστική ανάγκη, ιδιαίτερα, για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Η τηλεϊατρική, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού καθώς οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν περιοχές, όπου μπορεί μεν η πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες να είναι περιορισμένη, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζουν άμεση ιατρική συμβουλή, πολλές φορές και διάγνωση. Έτσι αισθάνονται  ασφάλεια και σιγουριά, που είναι σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή προορισμού.

Η Ελλάδα, επεσήμανε η Υπουργός, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, κάτι που εδώ και μια δεκαετία, ήδη από την πρώτη της θητεία στο Υπουργείο Τουρισμού, πίστεψε και σχεδίασε. Και πλέον σε αυτό το πλέγμα του τουρισμού υγείας εντάσσεται και η τηλεϊατρική που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που αναζητούν υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με την αναψυχή σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς.
...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα