Υπ. Τουρισμού | Έκθεση φωτογραφίας με υλικό του Φιλέλληνα Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe

22 May 2024, 07:03 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Υπ. Τουρισμού | Έκθεση φωτογραφίας με υλικό του Φιλέλληνα Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων που αναδεικνύουν όλα τα στοιχεία και τους παράγοντες που συνθέτουν το μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας μας ως κορυφαίου επισκέψιμου προορισμού, ανέλαβε πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση έκθεσης φωτογραφίας με υλικό του μεγάλου Φιλέλληνα Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, στο Μουσείο της Ακρόπολης από 28.05.2024 έως 08.09.2024.

Δεδομένου του ιδιαίτερα σημαντικού αντίκτυπου που αυτή θα έχει για την προώθηση της αυθεντικής εικόνας της χώρας μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και του αποτυπώματος που θα δημιουργήσει στην κατεύθυνση υλοποίησης της στρατηγικής μας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, το Υπουργείο Τουρισμού ανέλαβε την ευθύνη του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού της Έκθεσης, ο οποίος περιλαμβάνει τον ορισμό θεματικών ενοτήτων του υλικού προς έκθεση, την τοποθέτηση των φωτογραφιών ανά ενότητες σε αναπτύγματα όψεων, την κάτοψη και την τομή του χώρου  καθώς και τρισδιάστατες απεικονίσεις, οι οποίες θα αποτυπώνουν τη συνολική εικόνα της έκθεσης μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

  • Tο 2020 απονεμήθηκε στον Robert McCabe η τιμητική ελληνική υπηκοότητα.  O Γενικός Πρόξενος Κων/νος Κούτρας, σε έκθεση φωτογραφίας στο Προξενείο το 2022 τόνισε: Η τιμή αποτελεί πράξη αναγνώρισης από την Ελληνική Δημοκρατία προς έναν μεγάλο φιλέλληνα, που το έργο του αποτελεί πολιτιστικό αρχείο για την Ελλάδα. Οι φωτογραφίες του Robert McCabe έχουν απαθανατίσει με μοναδικό τρόπο, εκτός από το πνεύμα, τη γεωμετρία, το φως και την ταυτότητα της Ελλάδας μέσα στο χρόνο. Για περισσότερες από 7 δεκαετίες, χρησιμοποίησε τον φακό του για να διατηρήσει το ελληνικό πολιτιστικό τοπίο και να προωθήσει τις κλασικές σπουδές. Οι φωτογραφίες του δεν είναι μόνο μια εικαστική ποίηση αισθητικής τελειότητας, αλλά ένας θησαυρός της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Τις τελευταίες δεκαετίες, φωτογραφίες του για την Ελλάδα έχουν εκτεθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, επεσήμανε ο κ. Κούτρας.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα