41 επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα αναβάθμισης τουριστικών λιμένων του Ταμείου Ανάκαμψης

05 Feb 2024, 16:40 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

41 επενδυτικά σχέδια στο πρόγραμμα αναβάθμισης τουριστικών λιμένων του Ταμείου Ανάκαμψης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

41 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους €184.588.025,30 υποβλήθηκαν από  φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων (μαρίνων, καταφυγίων και αγκυροβολίων) στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του έργου «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικής δημόσιας δαπάνης €139.090.800,00, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2024.

Ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση από το Υπουργείο Τουρισμού των επενδυτικών σχεδίων και θα γίνει σύντομα η ένταξη όσων εγκριθούν στο πρόγραμμα.

Σε δήλωσή της η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι υλοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του.

Στόχος του Υπουργείου, υπογράμμισε η κα Κεφαλογιάννη, είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού και η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες θέσεις διεθνώς.

Η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας είναι στρατηγικός στόχος του Υπουργείου, πρόσθεσε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα