Θεσμοθετείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Συνάντηση της ηγεσίας του τουρισμού με τον κ.Χαρδαλιά

27 Sep 2023, 19:17 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Θεσμοθετείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Συνάντηση της ηγεσίας του τουρισμού με τον κ.Χαρδαλιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tην επίσημη θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά. Προς τούτο, το υπουργείο Τουρισμού θα καταθέσει σύντομα σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε επίσης «σε μια νέα αρχή του ελληνικού τουρισμού, με την εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, πιο Ανταγωνιστικού, πιο Ανθεκτικού και Βιώσιμου Τουρισμού, με προσήλωση στην Κοινωνική Συνοχή και με μέτρο και ισορροπία σε κάθε του έκφανση». Στη συνάντηση συμμετείχαν και η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, ο Γ.Γ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρής καθώς και η διοίκηση του ΕΟΤ, η πρόεδρος κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο Γ.Γ. κ. Δ. Φραγκάκης. 

Η συζήτηση εστιάστηκε στη συνεργασία και τον συντονισμό δράσεων προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη απόδοση των ενεργειών, ενώ συζητήθηκε η ανάγκη στοχευμένων πρωτοβουλιών και η ταχεία απορρόφηση κονδυλίων από όλες τις χρηματοδοτικές ευρωπαϊκές και εθνικές πηγές, προκειμένου να εξελιχθούν έργα και να υλοποιηθούν σχέδια που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επισκεπτών τους. 

Ειδικά για την Αττική, λόγω της παρουσίας του κ. Χαρδαλιά συζητήθηκαν σε επίπεδο προτάσεων νέες δράσεις, ευρύτερη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ προκειμένου  να αναδειχθεί η πόλη και το Λεκανοπέδιο ως προορισμός, προσφέροντας πληθώρα εναλλακτικών παροχών στους επισκέπτες. 

Η κυρία Κεφαλογιάννη εξήρε τη σημασία της συνεργασίας με όλες τις Περιφέρειες. Χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας την επέκταση του ελληνικού τουρισμού σε εύρος επιλογών και περιοχών και σε χρόνο παραμονής των επισκεπτών και τόνισε τη σημασία που έχει η ανάδειξη και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και του αποθέματος που υπάρχει σε αυτό το επίπεδο. Ακόμη τόνισε την αξία της συνεργασίας με τους Δήμους και τις Περιφέρειες προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός εθνικός στόχος για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. 

Ο κ. Χαρδαλιάς χαιρέτισε την συσπείρωση γύρω από την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την συναντίληψη που υπάρχει και εξελίσσεται ενώ αναφέρθηκε σε καινοτόμες ιδέες ανάδειξης των Δήμων της Αττικής. Επεσήμανε τη σημασία δημιουργίας Παρατηρητηρίου των έργων που εκτελούνται στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση της εξέλιξής τους και να αποφευχθούν καθυστερήσεις. Επίσης, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των αρμοδίων σε θέματα που αφορούν τις υποδομές και τον συντονισμό τους για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων.  

 ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ  

 «Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η Υπουργός κα Όλγα Κεφαλογιάννη με ενημέρωσε για το νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, αλλά και την απόφαση του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία θεσμοθετείται επίσημα το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού. 

Εορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, μια μέρα που θέλουμε να γιορτάζεται στη χώρα μας 365 μέρες το χρόνο. Ο τουρισμός, άλλωστε, αποτελεί την βαριά βιομηχανία μας, με εξαιρετικά μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση.  

Η ραγδαία αύξηση των αφίξεων  και των εσόδων, δείχνει πως ο τουρισμός στη χώρα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες. Η Αττική, ένας από τους κύριους προορισμούς, μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητά της, όλο το χρόνο, όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Με τη συνεργασία Κυβέρνησης, Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και της Περιφέρειας μπορούμε να ενισχύσουμε την τουριστική προβολή της, να σχεδιάσουμε νέες δράσεις, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και να ενθαρρύνουμε νέες επενδύσεις». 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα