Υπουργείο Ανάπτυξης | Πράξη ενίσχυσης της τουριστικής δραστηριότητας της Αθήνας

02 May 2023, 07:57 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Υπουργείο Ανάπτυξης | Πράξη ενίσχυσης της τουριστικής δραστηριότητας της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέταξε την Πράξη«Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της πόλης των Αθηνών για τα έτη 2022-2023» στο Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων 2021- 2025.  

Στόχος της Πράξης είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η αναζωογόνηση της πόλης των Αθηνών μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών ενεργειών και δράσεων ενίσχυσης της τουριστικής δραστηριότητας της πόλης μέσω της αναβάθμισης και του εμπλουτισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών, την προώθηση και διάχυση της εικόνας της πόλης της Αθήνας ως βιώσιμο προορισμό, την ενημέρωση των επισκεπτών καθώς και την προσέλκυση και διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας.

Στόχος είναι να καταστεί η πρωτεύουσα ένας βιώσιμος και προσβάσιμος προορισμός για κατοίκους, επισκέπτες, φοιτητές, εργαζόμενους, επενδυτές. Η Πράξη περιλαμβάνει την Αναβάθμιση των Σημείων Πληροφόρησης Τουριστών και Επισκεπτών Δήμου Αθηναίων και την Αναβάθμιση Λειτουργίας και Επέκταση Δραστηριότητας Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, το ποσοστό φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου που έχει καλυφθεί από τους πόρους του Δήμου Αθηναίων έως την 1η δόση πληρωμής ανέρχεται στο 30% του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ το ποσοστό 70% που αντιστοιχεί στο ποσό των 1.605.800 ευρώ αναμένεται να καλυφθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα