Συνάντηση Θεοχάρη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook- τι είπε ο Peter Fankhauser

26 Jul 2019, 17:12 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

TornosNews.gr

Συνάντηση Θεοχάρη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook- τι είπε ο Peter Fankhauser

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης χθες, Πέμπτη, στο υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δυο πλευρές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν «τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας τους», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, ο κ. Fankhauser εξήγησε λεπτομερώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρ οπερέιτορ και διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μία από τις ηγετικές εταιρίες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. «Η συνάντηση έγινε σε ήρεμη ατμόσφαιρα και η αίσθηση που αποκόμισα είναι οτι συνεχίζουμε με “business as usual”», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ.Peter Fankhauser ανέφερε στον Έλληνα υπουργό ότι οι συζητήσεις του ομίλου με την Fosun Tourism για την ενίσχυσή του με νέα κεφάλαια ύψους 750 εκατ. σε λίρες Αγγλίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων. Η Fosun, τόνισε, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, γνωρίζει καλά την επιχείρηση και κατανοεί τη στρατηγική της, κάτι που της δίνει την ώθηση να βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση και να εξασφαλίσει το μέλλον της.

Η εξέλιξη αυτή βοηθά και στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της Thomas Cook στην Ελλάδα, όπου ήδη έχει δημιουργήσει καινοτόμα ξενοδοχεία, όπως το πρώτο Casa Cook που άνοιξε στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά, στοχεύοντας σε ένα νεότερο κοινό ταξιδιωτών που δίνει έμφαση στην ποιότητα, το σχεδιασμό, τη γαστρονομία, στις  διακοπές του.

Μετά τη συνάντηση με τον κ.Θεοχάρη, ο κ.Peter Fankhauser δήλωσε ότι η Thomas Cook δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες με στόχο την αύξηση της αξίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των εσόδων, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις υποδομές.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα