Το Ελληνικό Πρωινό ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη – Άλλα 1.000 ξενοδοχεία ως το 2015 στο πρόγραμμα

24 Nov 2013, 13:03 | ΞΕΕ

TornosNews.gr

Το Ελληνικό Πρωινό ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη – Άλλα 1.000 ξενοδοχεία ως το 2015 στο πρόγραμμα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

 

Το 13ο κατά σειρά πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα, το «Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης», όπως διαμορφώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τη Λέσχη Γαστρονομίας Βορείου Ελλάδας, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των ξενοδόχων της συμπρωτεύουσας να ενισχυθεί η ταυτότητα και να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της πόλης. Η παρουσίαση έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 

Όπως ανέφερε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Γιώργος Τσακίρης, η πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. για την καθιέρωση του θεσμού του «Ελληνικού Πρωινού», που ξεκίνησε πριν 4 έτη, δικαιώνεται με την ένταξη 250 ελληνικών ξενοδοχείων σε αυτόν μέχρι τα τέλη του έτους. Όπως επισήμανε ο κ. Τσακίρης, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί πλέον εργαλείο αιχμής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσω της γαστρονομίας. Προσέθεσε δε, ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. «Πέτυχε να διασυνδέσει οργανικά δυο τομείς της εθνικής οικονομίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη η νέα ιστοσελίδα του «Ελληνικού Πρωινού» βρίσκεται ήδη στον αέρα, ενώ στις αρχές του 2014 προβλέπεται να διατίθεται και σε τρίτη γλώσσα. 

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», κ. Γιώργος Πίττας, αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, να μετρά «τη συμμετοχή στο “Ελληνικό Πρωινό” 250 ξενοδοχείων. Μάλιστα εξ αιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος των ξενοδόχων εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα έως το τέλος του 2015». Ο κ. Πίττας επισήμανε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν με την ίδια ζέση τόσο μεγάλα όσο και μικρά ξενοδοχεία. Καταλήγοντας σημείωσε ότι σε στάδιο προεργασίας για να εισέλθουν στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού», βρίσκονται 5 ακόμη περιοχές και ήδη διαμορφώνονται τα σχετικά πρότυπα.

Υπογραμμίζεται ότι το «Ελληνικό Πρωινό» Δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσει το 14ο πρότυπο «Ελληνικού Πρωινού», το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στη Φλώρινα.

Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το 2010, με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας. Τα ξενοδοχεία με το σήμα του «Ελληνικού Πρωινού» δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν εκατοντάδες μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα