ΣΕΤΚΕ: Αυτή είναι η διαδικασία πιστοποίησης τουριστικού καταλύματος

29 Oct 2015, 14:02 | ΣΕΤΚΕ

TornosNews.gr

ΣΕΤΚΕ: Αυτή είναι η διαδικασία πιστοποίησης τουριστικού καταλύματος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον τρόπο με τον οποίο πιστοποιούνται τα τουριστικά καταλύματα της χώρας, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Όπως εξηγεί η Συνομοσπονδία, με το ν.4276/2014, το υπουργείο τουρισμού όρισε αρμόδιο φορέα για την έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο (ΞΕΕ) σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς διαπιστευμένους από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Η διαδικασία πιστοποίησης αφορά άμεσα τις νέες επιχειρήσεις που αφού καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης του ΕΣΛ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Τουρισμού πρέπει εντός 10 ημερών να έχουν καταθέσει την αίτηση για την έκδοση της πιστοποίησης της κατηγορίας του καταλύματος στο ΞΕΕ.

Για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις η διαδικασία πιστοποίησης λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2017, οπότε τα μέλη της ΣΕΤΚΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το περιθώριο χρόνου που τους δίνει ο νόμος προκειμένου να καλυτερεύσουν την ποιότητα των υπηρεσιών και τις υποδομές τους ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε καλύτερη κατηγορία από αυτή που είναι σήμερα.

Εξάλλου, η ΣΕΤΚΕ μέσω των προτάσεων που έχει καταθέσει στο υπουργείο Τουρισμού και το ΕΣΥΔ προσπαθεί να επιτύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους συμμετοχής των μελών της στην διαδικασία πιστοποίησης  αλλά και την οικονομικότερη συμφωνία διεκπεραίωσης της διαδικασίας μέσω των διαπιστευμένων εταιριών, ώστε η κατηγοριοποίηση να μην καταστεί μια δυσπρόσιτη και ασύμφορη διαδικασία για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα