Επιστολή ΠΟΞ προς Χρ. Σταικούρα για την κατάσταση στους συνοριακούς σταθμούς

25 Jan 2024, 15:51 | ΠΟΞ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Επιστολή ΠΟΞ προς Χρ. Σταικούρα για την κατάσταση στους συνοριακούς σταθμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, απέστειλε η ΠΟΞ, για την κατάσταση που επικρατεί στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής σεζόν.

Διαβάστε την επιστολή της ΠΟΞ: «Η διασφάλιση της ομαλούς προσέλευσης των οδικών τουριστών είναι, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ηπειρωτική χώρα - Βόρεια Ελλάδα, όπου οι οδικοί τουρίστες αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των πελατών τους, ζήτημα επιβίωσης. Τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και για τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται, οι οποίες ζουν από τον τουρισμό.

Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στους συνοριακούς σταθμούς δεν είναι αυτή που αρμόζει στη χώρα μας, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.

Οι ουρές χιλιομέτρων, που είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο κατά τους θερινούς μήνες και οι ανεπαρκείς (στις περισσότερες περιπτώσεις) κτιριακές υποδομές, προκαλούν μια άνευ λόγου ταλαιπωρία και άσχημες εντυπώσεις στους τουρίστες που επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ θέσαμε υπόψη σας, ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα, και τη κατάσταση που επικρατεί στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Όπως επισημάναμε κατά την ανωτέρω συνάντηση, απαιτείται αύξηση του προσωπικού, βελτίωση των κτιριακών υποδομών και κυρίως έγκαιρος προγραμματισμός.

Σχετικά υπήρξε δέσμευση από την πλευρά σας πως συγκεκριμένα κονδύλια θα διοχετευθούν στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των συνοριακών σταθμών της χώρας.

Με δεδομένο πως βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, πιστεύουμε πως θα βοηθούσε η πραγματοποίηση μιας τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και των προέδρων των ξενοδοχειακών ενώσεων που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να υπάρξει μια πιο ακριβής καταγραφή των προβλημάτων και να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα