ΠΟΞ | Στο επίκεντρο η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα

22 Jan 2024, 10:32 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

ΠΟΞ | Στο επίκεντρο η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα βρέθηκαν στο  επίκεντρο συζήτησης σε συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του επικεφαλής οικονομολόγου της Eurobank και προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Τάσο Αναστασάτο στα γραφεία της Ομοσπονδίας .

Όπως υπογραμμίστηκε, η αναδιάρθρωση του παραγωγικού  μοντέλου της χώρας είναι μια διαδικασία  μακροχρόνια και αρκετά απαιτητική, η οποία  προϋποθέτει  την αναβάθμιση του θεσμικού περιβάλλοντος που επιδρά στην τουριστική επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και σύνδεση με την οικονομία, στροφή στην εξωστρέφεια και το ποιοτικό προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα,  επισημάνθηκαν η μεγάλη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ, οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξής με όρους αειφορίας  και η αναγκαιότητα επενδύσεων σε δημόσιες υποδομές με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κατ’ επέκταση των επισκεπτών.  

Τέλος, εξετάστηκε το πως ο Έλληνας ξενοδόχος, ως εργοδότης αναφοράς, μπορεί και οφείλει  να συμβάλει τα μάλα  στο επαναπατρισμό και στην επανένταξη στην ελληνική αγορά εργασίας  εργαζομένων στον τουρισμό που έχουν αναζητήσει επαγγελματική αποκατάσταση σε διάφορες χώρες του εξωτερικού κατά τα τελευταία χρόνια

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα