Ολοκληρώθηκε το έργο Captour για την ενίσχυση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας

13 Nov 2023, 10:56 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Ολοκληρώθηκε το έργο Captour για την ενίσχυση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ολοκληρώθηκε το έργο CapTour, που αφορούσε την ενίσχυση του διασυνοριακού Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, που πραγματοποιήθηκε από εταιρικό σχήμα με επικεφαλής την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Η τελετή λήξης του έργου πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τεσσάρων δικαιούχων του έργου από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του έργου και τα αποτελέσματα από τα πακέτα εργασίας του προγράμματος που είχαν αναλάβει να φέρουνε εις πέρας. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης και τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν στον κλάδο καθώς και επιπλέον ευκαιρίες δικτύωσης.

Το CapTour είναι ένα καινοτόμο έργο που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στον κλάδο του Τουρισμού, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας. Το έργο επικεντρωνόταν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, καθώς ο τόπος αλλά και ο ρόλος τους έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής. Η ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας θεωρείται δυναμικός παράγοντας για την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. 

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης σε Ελλάδα και Βουλγαρία ώστε οι υπάρχοντες, αλλά και οι δυνητικοί, επιχειρηματίες να εξελίξουν τις ιδέες τους, προάγοντας τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμα, δημιουργήθηκε η «Partnership Opportunity Platform». Πρόκειται για μία πλατφόρμα ευκαιριών όπως υποδηλώνει το όνομά της, η οποία λειτουργεί ως ένα ανοιχτό directory (βάση δεδομένων) για τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά και εκείνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή στόχευσης του προγράμματος. Στόχος της είναι να προβληθεί οι επιχειρήσεις και  η δραστηριότητά τους και να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες μέσα από αυτή.

Ακόμα στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα, “Mapping Study”, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Business Forum  ”Hospitality Financial Management” που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας στο χώρου του πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια όλων των δράσεων οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, γνωρίζοντας επαγγελματίες του κλάδου ώστε να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητά τους. 

Το έργο CapTour

To έργο υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 4 δικαιούχους: 

1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) (Επικεφαλής Δικαιούχος)

2. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) 

3. Destination Sandanski

4. Rhodopes Hoteliers and Restauranteurs Association

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν: οι περιφέρειες Δράμας, Έβρου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών.

 


 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα