Π.Αντωνίου προς υποψηφίους για το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ | Όχι στην οριζόντια μεταχείριση όλων των καταλυμάτων, όλων των προορισμών

10 Oct 2023, 10:33 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Π.Αντωνίου προς υποψηφίους για το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ | Όχι στην οριζόντια μεταχείριση όλων των καταλυμάτων, όλων των προορισμών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 12 Οκτωβρίου διενεργούνται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Το Tornos News φιλοξενεί αυτήν  την περίοδο τις απόψεις των κυρίων Μανώλη Γιαννούλη και Μανώλη Τσακαλάκη, που δήλωσαν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία της ΠΟΞ. Πριν από λίγες ημέρες, επίσης, φιλοξενήσαμε άρθρο του μέλους της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου (και επί σειρά ετών πρόεδρος) Περικλή Αντωνίου, οποίος εκφράζει τη θέση της πλειονότητας των μικρών ξενοδόχων ανά την επικράτεια στα τρέχοντα ζητήματα, όπως είναι ο Φόρος Διαμονής. Ο κ. Αντωνίου επανέρχεται σήμερα και απευθύνεται στους υποψήφιους προέδρους, τονίζοντας για το θέμα: "Όχι στην ίση (οριζόντια) μεταχείρηση όλων των καταλυμάτων, όλων των Προορισμών, ανεξάρτητα φοροδοτικής τους ικανότητας"

Γραφεί ο κ.Αντωνίου:

Αγαπητοί υποψήφιοι (για το νέο ΔΣ της ΠΟΞ) Συνάδελφοι, 

Όλοι μας σας ευχόμαστε καλή επιτυχία, σύμφωνα και με τις προσδοκίες  σας, ως άξιοι συνεχιστές του έργου των προκατόχων σας,

Ανήκουμε  στη Μεγάλη Οικογένεια της «ΜΙΚΡΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΣ», που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του Ξενοδοχειακού Κλάδου της Χώρας, πάνω από 80-85%, και της οποίας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες συνήθως δεν απασχολούν τις εκάστοτε ηγεσίες.

Ενδεχόμενα (οι ηγεσίες) υποτιμούν τόσο τις συνέπειες της οριζόντιας αντιμετώπισης ολων των καταλυμάτων, όλων των Προορισμών, ανεξάρτητα της ΦΕΡΟΥΣΑΣ πλουτοδοτικής τους ικανότητας, όσο και της Εθνοκτόνου Γραφειοκρατίας, που παρα τις κατά καιρούς εξαγγελίες για άμβλυνση της, «καλά κρατεί», καθώς και το σοβαρό «έλλειμμα» συνεργασίας του Κλάδου μας με την Αυτοδιοίκηση Ά και Β´ βαθμού, αλλά και...μεταξύ τους! 

Η  «Μικρή Ξενοδοχία» διαχρονικά υπερφορολογείται και τα οριζόντια μέτρα, όπως ο Φόρος Διαμονής κ.α., την επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, μη διασφαλιζομένης της ανταγωνιστικότητας της, αντανακλώντας αρνητικά στα συνολικά αποτελέσματα του Ξενοδοχειακόυ Κλάδου.

Η «Μικρή Ξενοδοχία», όπως άλλωστε και τα καταλύματα, που πλήττονται κατά καιρούς από ακραία καιρικά φαινόμενα/φυσικές καταστροφές, χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση, ιδιαίτερα αυτή των Περιφερειών, που υστερούν στη τουριστική ανάπτυξη, προκειμένου να συμβάλλουν και οι 10.000 μονάδες στην επόμενη μέρα του Ελληνικού Τουρισμού, ενισχύοντας συγχρόνως και την «αδύνατη» σήμερα φωνή των τοπικών Ενώσεων μας.    

Εν όψει, λοιπόν, των εκλογών στη ΠΟΞ, καλείσθε να λάβετε θέση και όποιοι εκλεγείτε, να επικεντρώσετε και να εντείνετε τις προσπάθειες σας, προς τη κατεύθυνση της διεκδίκησης από τη Πολιτεία, της διαφορετικής μεταχείρισης της ευάλωτης «Μικρής Ξενοδοχίας».

Εν αναμονή των θέσεων, αλλά και των πρωτοβουλιών σας, εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα