Η συμβολή των 10.000 ξενοδοχείων στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού | Μανώλης Γιαννούλης

02 Oct 2023, 10:46 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Η συμβολή των 10.000 ξενοδοχείων στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού | Μανώλης Γιαννούλης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
  • Άρθρο Μανώλη Γιαννούλη, υποψήφιου προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Η επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού, είναι άμεσα συνυφασμένη με τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του ξενοδοχειακού κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει με τις αποφάσεις της ένα περιβάλλον υγιών κανόνων λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Έχει αποδειχθεί ότι, η αύξηση της φορολογίας σε έναν κλάδο που δραστηριοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις διεθνείς αγορές ως εξαγώγιμο προϊόν, φέρνει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Άρα, η λύση για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, δεν θα προέλθει από την αύξηση της φορολογίας, αλλά από τη μείωση των φορολογικών βαρών. Μία τέτοια εξέλιξη, θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ανταγωνιστική τους θέση, βελτιώνοντας τα οικονομικά τους αποτελέσματα και κατ΄ επέκταση τις εισπράξεις του κράτους.   

Δεν είναι τυχαίο ότι, εν μέσω πανδημίας, ο αριθμός των ξενοδοχείων της χώρας, ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 10.000. Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, συνδέεται με την πορεία αυτών των 10.000 ξενοδοχείων και η μεγαλύτερη συμμετοχή στις κατά τόπους ξενοδοχειακές Ενώσεις, θα κάνει ακόμη πιο δυνατή τη φωνή μας. 

Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις. Ως προτεραιότητα, θέτουμε την ουσιαστική και συνεχή στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν στις τουριστικές περιοχές της χώρας από τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, την αντιμετώπιση της έλλειψης εργαζομένων και άλλων εργασιακών θεμάτων, την αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών, την τήρηση του ρυθμιστικού πλαισίου που έρχεται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, την επίλυση εκκρεμοτήτων σχετικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.

Υπάρχουν, βέβαια, και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται στις αρμοδιότητες υπουργείων και Οργανισμών, για τα οποία είμαστε εδώ, να καταθέσουμε προτάσεις και να δρομολογήσουμε λύσεις προς όφελος του ξενοδοχειακού κλάδου. Παράλληλα, όμως, πρέπει να διαμορφωθούν συνεργασίες και συνέργειες με τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην εύρυθμη λειτουργία της ξενοδοχειακής αγοράς. Στο πλαίσιο των αποφάσεων, πρέπει να γίνει αντιληπτή η συμβολή του ξενοδοχειακού κλάδου στην ανάπτυξη και άλλων επιχειρηματικών κλάδων, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και στην προσπάθεια για τη μείωση της ανεργίας.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα