Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων: Δεσμεύσεις Δ. Φραγκάκη για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

07 Feb 2023, 14:39 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων: Δεσμεύσεις Δ. Φραγκάκη για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δεσμεύσεις για στήριξη και προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος εξέφρασε από τα Ιωάννινα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Ο κ. Φραγκάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στα Ιωάννινα, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, o αερολιμενάρχης Ιωαννίνων Βασίλης Μητσιμάρης,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως και εκπρόσωποι φορέων δραστηριοποιούμενων στον τομέα του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Φραγκάκης άκουσε με ενδιαφέρον τα σχόλια, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των συμμετεχόντων με τη συνάντηση να εξελίσσεται σε πολύ καλό κλίμα. 

Ο πρόεδρος της ΕΞΝΙ Στάθης Σιούτης κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στους στόχους και τα αιτήματα της Ένωσης με βασικότερα εξ αυτών την ένταξη του Διεθνούς Αεροδρομίου των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα στήριξης του χειμερινού τουρισμού μέσω συνδέσεων με προορισμούς του εξωτερικού, την ένταξη των Ιωαννίνων στην καμπάνια προώθησης του αστικού τουρισμού (city break) και στην περαιτέρω ψηφιακή προβολή του προορισμού σε αγορές στόχους όπως η Κεντρική Ευρώπη, η Γαλλία, η Αλβανία, η Πολωνία, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Ο κ.Φραγκάκης από την πλευρά του δεσμεύτηκε στις επόμενες φάσεις και των τριών δράσεων να συμπεριληφθεί και ο προορισμός του Νομού Ιωαννίνων, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες. 

Αναφορικά με αυτή τη θετική εξέλιξη ο κ. Σιούτης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τον κ. Φραγκάκη για την προθυμία του να ακούσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και χαιρόμαστε που ο ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό μας στα επόμενά μας βήματα. Ο προορισμός του Νομού Ιωαννίνων έχει τεράστιες προοπτικές για εξέλιξη και μας συμφέρει όλους να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο». 

Σημειώνεται πως κατά την εισήγησή του ο κ. Σιούτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σωστή τουριστική προβολή και οι στοχευμένες ενέργειες αποτελούν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας.

Για αυτόν τον λόγο θέσαμε και θέτουμε μικρούς και μεγάλους στόχους, τους οποίους προσπαθούμε να επιτύχουμε όπως:

-Τη συμμετοχή μας στο συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, που θα λειτουργήσει στον αναπτυξιακό οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας

-Την προσέλκυση τακτικών πτήσεων αλλά και εταιρειών χαμηλού κόστους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, καθώς και την άμεση λειτουργία της άγονης αεροπορικής γραμμής των Ιωαννίνων με την Κρήτη.

-Την οριστική διευθέτηση σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την ΠΟΞ των θεμάτων των πνευματικών δικαιωμάτων.

-Την πλήρη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων (airbnb), έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρο θεσμικό και νομικό πλαίσιο, αλλά και φορολογία ανάλογη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Επίσης σε αυτό το ζήτημα ζητάμε περισσότερο κρατικό έλεγχο. 

-Τη μείωση του ΦΠΑ στο 6.5% και την κατάργηση του φόρου διαμονής

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με βάση έρευνα του INSETE για τους μήνες του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2022, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ηπείρου κατείχαν:

- Την πρώτη θέση στην ικανοποίηση των επισκεπτών

- Την πρώτη θέση στον δείκτη σχέσης ποιότητας και τιμής

- Την πρώτη θέση στο κριτήριο της τοποθεσίας και του δωματίου

Επίσης η Ήπειρος αναδείχθηκε ως ο δεύτερος πιο φιλόξενος προορισμός στον κόσμο για το 2023, στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards 2023 της Booking com.

Έγιναν αρκετά αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα διότι είμαστε ακόμη στην αρχή της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου. Ο προορισμός του Νομού Ιωαννίνων έχει τη δυνατότητα να αναδείξει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό πόλεως (city break) και φυσικά τον συνεδριακό τουρισμό, τον σχολικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον κινηματογραφικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον αθλητικό τουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό και άλλα». 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα