Εκπαιδευτικές πτήσεις Ελλήνων και ξένων πιλότων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

12 Apr 2022, 14:23 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Εκπαιδευτικές πτήσεις Ελλήνων και ξένων πιλότων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ως ιδανικός χώρος για την εκπαίδευση προχωρημένων πιλότων αναδεικνύεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το οποίο φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους πιλότους της σχολής Olympus Aviation, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να πραγματοποιήσουν μια αυτοψία στον χώρο και να πληροφορηθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αεροδρομίου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εκπαιδευτικές πτήσεις για προχωρημένους εκπαιδευόμενους πιλότους από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής σχολής Σταύρος Αναστασιάδης δήλωσε σχετικά: «Η Olympus Aviation είναι ένας εγκεκριμένος εκπαιδευτικός οργανισμός EASA EL-ATO 134 Horizon Aviation Academy στη Θεσσαλονίκη, υπό την εξουσιοδότηση της Ελληνικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ιδρύθηκε από επαγγελματίες πιλότους του κλάδου της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πολιτικής Αεροπορίας με χιλιάδες ώρες πτήσης και μεγάλη εμπειρία στη διαδικασία εκπαίδευσης. Πρόθεσή μας είναι να εντάξουμε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης ανέφερε: «Ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με την Olympus Aviation με σκοπό να καταστεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κέντρο εκπαίδευσης Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών πιλότων.

Τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενήσαμε δύο εκπαιδευόμενους πιλότους από τις αραβικές χώρες. Το σύνολο αυτών θα διαμένουν στην πόλη μας και είναι σίγουρο ότι θα προσδώσουν επιπρόσθετη αξία στον τόπο και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ευχαριστώ θερμά τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων κ. Βασίλη Μητσιμάρη, τον συνεργάτη μας ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας  κ. Ευθύμιο Σέρμπη και την κα Νίκη Παύλου εκπρόσωπο της εταιρίας Handling Skyserv  για την παροχή όλων των τεχνικών πληροφοριών που διέθεσαν στη σχολή».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα