Ρύθμιση των οφειλών των πυρόπληκτων επιχειρήσεων ζητεί η ΠΟΞ | Κίνδυνος κατασχέσεων

23 Feb 2022, 19:32 | ΠΟΞ

TornosNews.gr

Ρύθμιση των οφειλών των πυρόπληκτων επιχειρήσεων ζητεί η ΠΟΞ | Κίνδυνος κατασχέσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των πυρόπληκτων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στις ΔΟΥ ζητεί με επιστολή της στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

"Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την άμεση έκδοση των σχετικών αποφάσεων, που θα δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους αυτών, προτού δούμε τις πρώτες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίες όπως αντιλαμβάνεστε θα ακυρώσουν τη σημαντική προσπάθεια που έχετε καταβάλλει μέχρι σήμερα για τη στήριξη τους", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ΠΟΞ.

Αναλυτικά η επιστολή, που κοινοποιείται και στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια... 

Προς κο. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών

Κοινοποίηση κο. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού

Με αποφάσεις σας παρατάθηκαν για έξι (6) μήνες οι προθεσμίες πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις με κύρια κατοικία, έδρα ή εγκατάσταση σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 (βλ. ενδεικτικά ΦΕΚ Β 3862/2021 όπου δημοσιεύθηκαν οι με αριθμούς Α1189, Α 1190 και Α1191 αποφάσεις σας). 

Πλην όμως στις παραπάνω αποφάσεις σας δεν προβλέφθηκε η τύχη των οφειλών μετά τη λήξη της ανωτέρω περιόδου. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι, δεδομένου πως η περίοδος αναστολής έχει ήδη παρέλθει, οι αρμόδιες ΔΟΥ να ενημερώνουν τα μέλη μας πως όλα τα ανωτέρω ποσά θα πρέπει να εξοφληθούν άμεσα, διαφορετικά θα υποχρεωθούν να προβούν σε αναγκαστική είσπραξή τους.

Όπως γνωρίζετε, στο άρθρο 5 του ν.2275/1994, στις διατάξεις του οποίου στηρίχθηκε η έκδοση των ανωτέρω αποφάσεών σας, υπάρχει ρητή πρόβλεψη πως δύναται με Υπουργική Απόφαση να ρυθμίζεται η καταβολή των ανωτέρω χρεών σε μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με μερική ή ολική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την άμεση έκδοση των σχετικών αποφάσεων, που θα δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους αυτών, προτού δούμε τις πρώτες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίες όπως αντιλαμβάνεστε θα ακυρώσουν τη σημαντική προσπάθεια που έχετε καταβάλλει μέχρι σήμερα για τη στήριξη τους. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα