Συνέδριο Euroclassica της Ομηρικής Ακαδημίας στη Χίο

24 Jun 2024, 07:49 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Συνέδριο Euroclassica της Ομηρικής Ακαδημίας στη Χίο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου στη Χίο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας, Euroclassica.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στα συνέδρια αυτά 5600 σύνεδροι, ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και επιστήμονες όλων των κλάδων αλλά και ρέκτες των γραμμάτων, καθώς επίσης προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, οι οποίοι φέτος αναμένεται να αυξηθούν.

Οι συμμετέχοντες, εντρυφούν στα ομηρικά έπη και στην ελληνική γραμματεία, γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό στη διαχρονική τους ροή και απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο. Επισκέπτονται την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της, το Αρχαιολογικό Μουσείο, περιστασιακά το Λύκειον Αριστοτέλους και την Ακαδημία Πλάτωνος, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και όλα τα Μουσεία της Χίου και των Οινουσσών, τη Δασκαλόπετρα, Ιερά προσκυνήματα, τη Βυζαντινή Νέα Μονή, ιερόν προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλας, το Νέο Μουσείο Μαστίχας, τα Μαστιχοχώρια και Μεσαιωνικά χωριά, τη Βολισσό και άλλους αξιόλογους τόπους και αξιοθέατα.

Μεταξύ άλλων, οι σύνεδροι διδάσκονται τη νέα ελληνική γλώσσα και φιλολογία, ιστορία και πολιτισμό, ενώ μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών. Σημειώνεται ότι η οργάνωση του ετήσιου παγκοσμίου συνεδρίου, τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα