2η Γιορτή Μπύρας στον Πύργο Ηλείας

21 Jun 2024, 19:57 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

2η Γιορτή Μπύρας στον Πύργο Ηλείας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 5 και στις 6 Ιουλίου στον Πύργο της Ηλείας, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Νεανικής ‘Εκφρασης, 2η Γιορτή Μπύρας, με τίτλο West Beer Festival – Pyrgos 2024, συνδιοργάνωσης μεταξύ άλλων της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Πύργου Ψηφιακό Άλμα.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εναλλακτικών πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, αναμένεται να αποτελέσουν την καλύτερη έκφραση νεανικής διάθεσης, συμβάλλοντας παράλληλα στην επισκεψιμότητα της πόλης.

Ειδικότερα, το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, σημείο αναφοράς της ιστορίας της πόλης, όπου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους 12 τουλάχιστον μικροζυθοποιίες που προέρχονται και από τη Δυτική Ελλάδα. Οι φρέσκες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες μπύρες που προσφέρουν στο κοινό οι microbreweries έχουν αλλάξει τη σχέση του κοινού με το είδος. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι μπύρες Ammousa, Toul's, Alea, Sourmena, Magna, Moustaki, Soura, Noctua /Strange κ.α.

Εξάλλου τα τελευταία χρόνια, οι μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα το κοινό να γίνεται πιο απαιτητικό και εξειδικευμένο στα προϊόντα που επιθυμεί.

Στο πλαίσιο της γιορτής, η οποία είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα υπάρχουν μεταξύ άλλων beer & food tasting με περίπτερα μπύρας και φαγητού και ψυχαγωγία με γνωστά μουσικά σχήματα που θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους, χαρίζοντας στην εκδήλωση ένα πολύ διαδραστικό χαρακτήρα.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα