Μουσικά Μαϊστράλια στην Πρέβεζα

17 Jun 2024, 07:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μουσικά Μαϊστράλια στην Πρέβεζα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 29 και 30 Ιουνίου στην Πρέβεζα, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τα 15α Μουσικά Μαϊστράλια, τα οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει η Χορωδία Ηχοχρώματα.

Πρόκειται για ένα αξιόλογο χορωδιακό φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής, στο οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος 9 και πλέον χορωδίες, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ερμιόνη, Δράμα, Πτολεμαΐδα και Ηγουμενίτσα, οι οποίες συνοδεύονται από μουσικά σύνολα έως και 4 οργάνων. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τραγούδια από το ρεπερτόριο της έντεχνης Ελληνικής Μουσικής, που είναι περισσότερο ή λιγότερο γνωστά στους θεατές και δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής, να θυμηθούν ή να γνωρίσουν κάποια από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια.

Με αυτό τον τρόπο, αφενός συντηρείται και καλλιεργείται η αγάπη για την ελληνική μουσική, αφετέρου οι ξένοι επισκέπτες γνωρίζουν τη μουσική ιστορία της Ελλάδας και στη συνέχεια γίνονται πιθανοί πρεσβευτές της. Επιπλέον, με την ευκαιρία του φεστιβάλ, οι φιλοξενούμενοι χορωδοί γνωρίζουν την Πρέβεζα και τη φιλοξενία της, επιστρέφοντας στη συνέχεια ως επισκέπτες του προορισμού.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα