Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος

15 Jun 2024, 19:42 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου στους χώρους του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων 2 ετών από όλο τον κόσμο. Στα 4 διαγωνιστικά προγράμματα συμμετέχουν δημιουργοί που έχουν βραβευθεί σε σημαντικά φεστιβάλ, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο Αίγιο και θα συζητούν για τις ταινίες τους με τους θεατές, την επομένη της προβολής της ταινίας τους.

Το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων θα είναι πιο πλούσιο από ποτέ και θα αφορά τη γυναίκα και την πολύπλευρη παρουσία της στην 7η Τέχνη μέσα από τη θεματική «Το γυναικείο βλέμμα». Οι συμμετέχοντες στις κριτικές επιτροπές των τεσσάρων προγραμμάτων θα πραγματοποιήσουν masterclasses, μεταφέροντας στο κοινό τη γνώση τους και την εμπειρία τους πάνω στον οπτικοακουστικό τομέα. Στις κριτικές επιτροπές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα δώσουν το παρόν καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου, όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάκης Παπαδημητρίου, η σκηνοθέτρια Εύα Νάθενα, η σκηνοθέτρια Θέλγια Πετράκη, η χορογράφος και σκηνοθέτρια Σεσίλ Μικρούτσικου, ενώ τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το WIFT GR, Women in Film and Television Greece, θα πραγματοποιήσει στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή διακεκριμένων μελών του δικτύου με θέμα «Το γυναικείο βλέμμα», καθώς και προβολή των βραβευμένων ταινιών του 7ου Φεστιβάλ WIFT GR. Επίσης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνεται ημερίδα από κοινού με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και το ΠΜΣ «Ειδικές προσεγγίσεις στις παραστατικές τέχνες και τον κινηματογράφο (ιστορία, θεωρία, πολιτικές της ταυτότητας)» με τίτλο «Η γυναίκα στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου». Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης θα είναι και πάλι στο κέντρο του ενδιαφέροντος του φεστιβάλ, μέσα από ειδικές προβολές των μικρού μήκους ταινιών του.

Εκτός από τις δράσεις για ενήλικες, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης δράσεις για παιδιά, όπως εργαστήρι δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης από τη συγγραφέα και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Animation, Ανθή Σαμαρτζίδου, ενώ η εταιρία White Fox μαζί με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, θα εξηγήσουν τα πάντα για τον Τριγωνοψαρούλη στους μικρούς συμμετέχοντες.

Τέλος, η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών θα παραδώσει ένα ενδιαφέρον masterclass σχετικά με τη Διεύθυνση Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του οποίου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους, παρουσία του σκηνοθέτη και του διευθυντή φωτογραφίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα